Euro NCAP introduce categorii noi pentru testele de siguranţă

29 Ianuarie 2020, 15:54
Denis Godorozea
Euro NCAP anunţă introducerea unei categorii noi de teste de siguranţă pentru automobilele noi ce vor fi supuse testării începând cu acest an. Specialiştii vor verifica siguranţa pasivă pentru a stabili dacă pasagerii de la bord au posibilitatea să părăsească maşina dacă accidentul, totuşi, s-a produs.

Astfel, automobilele echipate cu echipamente şi dispozitive care să permită pasagerilor să părăsească maşina în urma accidentului sau care să permită salvatorilor să aibă acces rapid la interior pentru acordarea ajutorului medical, în caz că pasagerii nu pot părăsi maşina de sine stătător. Noua categorie de teste va aduce punctaj suplimentar automobilelor testate.
Reprezentanţii Euro NCAP nu au comunicat, însă, dacă noul test de supravieţuire post-accident va influenţa cumva scorul final acumulat de automobil. Toto din acest an pentru acumularea scorului maxim vor fi introduse sisteme de siguranţă activă obligatorii pentru nivelele de echipare incipiente.

De menţionat, că autorităţile Uniunii Europene au publicat o listă obligatorie de sisteme de siguranţă activă pentru toate automobilele comercializate aici. În listă sunt incluse sistemul de frânare automatizată de urgenţă şi sistemul de menţinere a benzii de circulaţie. Acestea vor deveni obligatorii pentru toate maşinile noi din 2022.
0
1,592
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!