Fostul top manager SEAT a preluat funcţia de director general al companiei Renault

29 Ianuarie 2020, 10:13
Denis Godorozea
Din luna noiembrie a anului trecut Renault a fost în căutarea unui nou director executiv, după ce din funcţie a fost demis Thierry Bollore, succesorul şi "mâna dreaptă" a lui Carlos Ghosn. Potrivit informaţiilor furnizate de presă, managerul a fost demis din funcţie sub presiunea autorităţilor franceze, celui mai mare acţionar în cadrul Renault, iar decizia a fost luată pentru a îmbunătăţi relaţiile cu colegii de la Nissan în cadrul Alianţei. Cu câteva zile mai târziu au apărut zvonuri precum că favoritul francezilor pentru postul de CEO este top-managerul SEAT, Luca de Meo.
Italianul Luca de Meo la vârsta de 52 ani are o carieră vastă în industria auto. Primii paşi în industrie au fost făcuţi de manager în cadrul companiei Renault, de unde apoi şi-a continuat cariera la Toyota şi FIAT. Pe parcursul ultimului deceniu Luca de Meo a activat în cadrul Concernului Volkswagen, unde din 2015 a preluat una din funcţiile de conducere la SEAT şi exact pe parcursul ultimilor 5 ani compania spaniolă a devenit profitabilă şi a indicat un avans considerabil pe piaţă.

Luca de Meo a părăsit compania SEAT la 7 ianuarie 2020, iar în seara zilei de ieri Renault a emis un comunicat de presă prin care a confirmat oficial numirea lui în funcţia de director general al companiei, însă noul CEO îşi va începe activitatea abia în luna iulie a acestui an.
0
1,533
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!