Industria auto afectată de coronavirus: mai mulţi constructori auto şi-au închis uzinele din China

30 Ianuarie 2020, 16:41
Denis Godorozea
Coronavirus afectează nu doar populaţia dar şi domeniul de afaceri, inclusiv industria auto — mai mulţi constructori, printre care Ford, Renault şi Toyota au fost nevoii să oprească producţia şi să închidă uzinele proprii în China. Cele trei companii vor relua producţia din 10 februarie, potrivit informaţiilor preliminare, iar asta doar dacă autorităţile chineze vor reuşi să oprească răspândirea virusului.

Amintim că cu câteva zile mai devreme Concernul PSA a anunţat că-şi retrage angajaţii de la uzinele chineze, situaţia fiind agravată de faptul că o bună parte din liniile de producţie şi centre de cercetare ale francezilor se află în Wuhan, oraşul de unde a şi pornit răspândirea virusului mortal.
Cel mai probabil, asemenea măsuri vor fi întreprinse şi de Ford, Renault şi Toyota, în caz că producătorii respectivi au în China angajaţi din alte ţări.

Coronavirus se răspândeşte cu o viteză înspăimântătoare în lume — în China zilnic sunt înregistrate noi cazuri de coronavirus, însoţite de decese, iar virusul mortal a ajuns, conform ultimilor informaţii, în Europa şi SUA. Autorităţile chineze întreprind diverse măsuri pentru a opri răspândirea virusului, izolând persoanele infectate şi oraşe întregi, iar de curând a fost prelungită vacanţa de Anul Nou până pe 2 februarie.
0
3,119
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!