Informaţii despre viitorul Volvo XC90: SUV-ul va renunţa la motoarele diesel şi va avea versiuni electrice

27 Ianuarie 2020, 13:48
Denis Godorozea
Actuala, cea de-a doua generaţie Volvo XC90 se află acum la final de carieră — lansat pentru prima dată în 2013, actualul model va fi înlocuit cu un SUV nou, în cel mult doi ani. Nu secunoaşte cum va evolua designul modelului, însă din punct de vedere tehnic constructorul promite modificări consistente.
Noul Volvo XC90 va avea la bază platforma modulară modernizată SPA. Pe versiunea curentă a aceleiaşi platforme a fost construită actuala gamă de modele de modele din seria 60 şi 90. Pentru prima dată în istorie cea de-a treia generaţie Volvo XC90 va avea o versiune complet electrică, însă suedezii mizează mult şi pe versiunile hibride, printre care variante cu indicile T — Twin Engine, plug-in hybrid, dar şi, cel mai probabil, versiuni micro-hibride cu indicile B, rezervate nevelelor incipiente de echipare. Afară de aceasta, Volvo XC90 va renunţa complet la motoarele diesel.
Pe lângă motorizările menţionate Volvo XC90 III va beneficia de tehnologii de ultimă generaţie, printre care sistem de pilot automat avansat de nivelul 4 (din cele 5 posibile). Cu această tehnologie SUV-ul va putea rula complet autonom pe drumuri cu infrastructură dezvoltată şi conexiune permanentă la internet şi GPS. Cu sistemul inclus cel din spatele volanului nu va mai fi obligat să monitorizeze permanent acţiunile maşinii.
0
1,884
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!