Mesaje ciudate pe instrumentarul de bord Audi e-tron: SUV-ul electric solicită schimbarea uleiului în motor

30 Ianuarie 2020, 08:42
Denis Godorozea
Proprietarul unui SUV electric Audi e-tron a postat în web o imagine cu mesajul ciudat afişat pe instrumentarul de bord al propriului automobil. Deşi electromobilul este lipsit de un propulsor termic, sistemul de bord al acestuia i-a solicitat proprietarului să facă o vizită la service pentru mentenanţă dar şi pentru... un schimb de ulei în "motor"!
Imaginea a fost postată de Georg Konjovik, afacerist din Munchen şi un mare fan de automobile electrice, care este şi unul dintre primii proprietari Audi e-tron din lume. Ei bine, unele electromobile chiar au nevoie de o schimbare periodică a uleiului din transmisie, însă nu este şi cazul lui e-tron, care pe întreaga durată de exploatare, potrivit informaţiilor distribuite de constructor, nu are nevoie de schimbarea oricărui lichid sau ulei de la bord.
Deci de unde apare problema cu schimbul de ulei într-un SUV electric ca Audi e-tron? Răspunsul se ascunde în platforma tehnică MLB Evo, pe care a fost construit primul electromobil din gama constructorului din Ingolstadt. Iniţial platforma nu a fost gândită pentru electromobile şi a stat la baza mai multor modele Audi şi Porsche. Platforma impune, de altfel, utilizarea unor componenente comune pe mai multe modele, indiferent de tip de dimensiuni, tip de caroserie şi tip de propulsie. Astfel, Audi e-tron utilizează un instrumentar de bord identic celor ce se regăsesc şi pe alte modele din gamă, iar inginerii doar au adăugat o listă complexă de indicatoare şi afişaje specifice pentru electromobile, dar se pare că nu le-au eliminat chiar în totalitate pe cele dedicate automobilelor cu motoare termice...
Cu o reacţie au venit cei de la Auto Motor und Sport, care au informat că Audi a şi rezolvat deja problema, iar soluţia este o actualizare de soft care poate fi produsă în cadrul service-urilor autorizate gratuit. Aceeaşi problemă poate apărea şi pe alte unităţi e-tron lansate în primele şase săptămâni de la startul producţiei din cauza unei erori comise de angajaţi.
0
5,137
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!