Noua Skoda Octavia RS va avea un sistem hibrid de propulsie! Constructorul ceh a publicat primele informaţii

24 Ianuarie 2020, 17:22
Denis Godorozea
În acest an vârful de gamă Skoda Octavia RS marchează cei 20 ani de la prima lansare — primul bolid de performanţă ceh cu indicile respectiv a fost lansat în anul 2000. Prima generaţie a avut un succes pe piaţă, fiind comercializate 17,600 unităţi, iar cei de la Mlada Boleslav au decis să menţină modelul în gamă şi pentru cea de-a doua generaţie, care s-a impus cu vânzări de peste 87,000 unităţi cu sigla RS. Cea de-a treia generaţie a stabilit, însă, un record absolut, cu 172 mii versiuni de performanţă comercialziate. În acest an Octavia RS marchează două decenii de la prima apariţie, iar noul model are misiunea de a surclasa predecesorul, iar pentru a-i asigura un interes sporit din partea publicului, cei de la Skoda şi-au propus să-i ofere o versiune electrificată.
Astfel, cei de la Skoda tocmai au confirmat oficial printr-un comunicat de presă, că noua generaţie Skoda Octavia va avea un sistem de propulsie plug-in hybrid. Deocamdată constructorul din Mlada Boleslav a publicat un singur teaser cu viitorul model, care surprinde şi emblema actualizată a seriei RS Skoda. De menţionat că sigla este de culoare roşie, pe când anterior sigla era de culoare neagră în cazul RS-urilor cu propulsor pe benzină. Tot astăzi în web au fost publicate imagini oficiale cu noua generaţie Octavia RS, iar modelele din imagini au o siglă RS de culoare neagră, specifică modelelor de performanţă cu propulsor diesel. Se pare că, pe lângă cele două tipuri de caroserie, noua versiune de performanţă a celui mai solicitat model din gama cehilor va fi oferit concomitent cu 3 motorizăr: două clasice, cu propulsoare turbodiesel şi pe benzină, şi noua motorizare plug-in hybrid.
Skoda Octavia RS iV va avea sub capotă benzinarul 1.4 TSI, cuplat la cutia robotizată DSG cu 6 rapoarte. Propulsorul termic va fi acompaniat de un motor electric, iar în tandem cele două unităţi vor livra 245 CP şi 400 Nm. Totodată versiunea de performanţă va fi şi una extrem de eficientă, iar graţie bateriei de 13 kWh va putea parcurge până la 55 km într-un regim complet electric, conform standardului de calcul WLTP.

Premiera noii Skoda Octavia RS va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva în luna martie a acestui an. Nu este exclus, însă, că versiunea de performanţă va debuta mai devreme în spaţiul web sau în cadrul unui eveniment dedicat.
0
1,609
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!