Planurile măreţe Tesla pentru anul 2020: va începe producţia noilor Model Y şi Tesla Semi!

30 Ianuarie 2020, 13:19
Denis Godorozea
Tesla a publicat raportul financiar pentru ultimul trimestru al anului trecut şi cu această ocazie a dezvăluit o parte din planurile majore pentru acest an. 2019 a fost încheiat cu succes pentru compania americană, care a reuşit să livreze peste 367,000 electromobile, peste aşteptările analiştilor, iar pentru anul curent planurile sunt şi mai îndrăzneţe — constructorul anticipează că va depăşi borna de 500,000 automobile livrate.
Anul 2020 va fi marcat de diversificarea gamei de modele Tesla, or în primele luni va avea loc lansarea pe piaţă a celui de-al doilea crossover din gamă, Model Y. Totodată compania a declarat că noul model electric va avea o autonomie cu până la 12% mai mare decât se anticipa anterior, iar astfel crossover-ul cu tracţiune integrală va putea parcurge până la 504 kilometri cu un singur plin al bateriilor. De menţionat că autonomia a fost calculată conform standardului american EPA, care este unul mai dur decât standardul european WLTP, ceea ce înseamnă că conform WLTP Tesla Model Y ar putea indica o autonomie de până la 565 kilometri, autonomia declarată anterior conform acestui standard fiind de 505 kilometri. Rezultatul a fost obţinut datorită îmbunătăţirilor pregătite de inginerii companiei în ultimile luni. În context, Tesla a confirmat startul producţiei lui Model Y pentru luna februarie, cu 6 luni mai devreme decât se anunţa iniţial.

În acest an Tesla planifică să mărească producţia lui Model 3 la uzina din SUA de la 400,000 până la 500,000 unităţi anual, în timp ce capacitatea de producţie a modelelor mai mari Model S şi Model X va rămâne la acelaşi nivel de 90,000 electromobile. Tot în 2020 americanii vor mări producţia în cadrul noii fabrici din China, cu până la 150,000 unităţi Model 3 anual. În sfârşit, în 2020 urmează să înceapă producţia primului camion electric Tesla Semi, însă producţia va fi limitată. Chiar şi aşa, primele unităţi vor fi livrate clienţilor până la finalul anului.
Anul trecut a fost încheiat de americani cu venituri totale de 24.6 miliarde dolari, în creştere simţitoare comparativ cu rezultatele anului 2018. Însă Tesla în continuare înregistrează pierderi, pentru anul trecut suma totală fiind de 862 milioane dolari.
0
1,755
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!