Premieră: Hongqi H9 - arma chinezilor împotriva Mercedes-Benz S-Class

10 Ianuarie 2020, 18:21
Denis Godorozea
Hongqi a dezvăluit limuzina de top cu indicile H9 — sedanul va fi lansat pe piaţa chineză în câteva luni şi va fi disponibil pentru toţi doritorii, or anterior constructorul premium din cadrul concernului chinez FAW producea limuzine exclusive pentru conducerea ţării. Astfel, Hongqi H9 se va duela pe piaţă cu titanii segmentului de lux — Audi A8, Mercedes-Benz S-Class şi BMW Seria 7.
De atlfel, decizia de a transforma brandul Hongqi în unul comercial a adus o creştere fantastică a vânzărilor din 2018 până în prezent — dacă în 2017 brandul a comercializat doar puţin peste 4,000 automobile, în 2019 a fost atinsă borna de 100,000 automobile, toate comercializate pe teritoriul Chinei. Astfel, noul H9 este perceput în China ca un rival de temut pentru modelele de lux din triada germană.
Noul Hongqi H9 vine să substituie nava amiral precedentă — sedanul H7 care a fost creat pe baza sedanului Toyota Crown. La aspectul noii limuzine de top a contribuit designerul Giles Taylor, care a părăsit compania britanică Rolls-Royce şi a venit la FAW în 2018. Astfel, noul H9 va dicta limbajul stilistic al viitoarelor modele din gama Hongqi. Printre picanteriile stilistice se enumeră suprafeţele decorative cromate, mânerele portierelor retractabile şi caroseria bicoloră.
La interior chinezii au preluat reţeta bine pusă la punct de constructorii auto mondiali: habitaclul este tapisat cu piele fină şi are inserţii decorative din lemn natural. Planşa de bord este dominată de două ecrane, unul pentru instrumentarul de bord digital şi cel de-al doilea, pentru sistemul multimedia. Însă Hongqi H9 un pic exagerează cu tehnologiile noi în detrimentul confortului de utilizare — toate comenzile pe volan sunt tactile, iar butonul de pornire al motorului a fost amplasat în setul de comenzi pentru sistemul de climatizare.
La posterior standard va fi prevăzută o banchetă unică cu 3 locuri şi cotieră integrată în spătar, însă pentru versiunile de top sunt prevăzute două locuri separate, cu cotieră mai generoasă, scaune cu încălzire şi ventilare, sistem de climatizare dedicat şi sistem de infotainment cu două tablete.

Nu se cunosc prea multe detalii tehnice. Hongqi H9 are la bază o platformă nouă cu sistem de tracţiune standard pe puntea spate. Suspensia este pneumatică începând cu variantele de bază. Clienţii vor putea alege iniţial dintre două motoare pe benzină: 2.0 turbo cu 252 CP şi 380 Nm la activ şi V6 de 3.0 litri, cu 272 CP şi 400 Nm. Indiferent de motorizare unitatea de propulsie se cuplează la cutia robotizată cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj. În versiunea de top limuzina imensă poate accelera până la 100 km/h în 8 secunde.
Există în gama chinezilor de la Hongqi, însă, un model mai luxos. Nava amiral Hongqi L5 este un rival pentru modelele de lux supreme, precum Bentley, Mercedes-Maybach şi Rolls-Royce. Limuzina respectivă are un substrat tehnic dedicat şi design original, însă este disponibilă unui număr limitat de persoane şi are un preţ de circa 500,000 dolari în China. Noul Hongqi H9 va fi simţitor mai accesibil.
0
12,228
GALERIE FOTO (35 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!