Renault a stabilit un nou record în segmentul electromobilelor în 2019! Câte modele electrice a livrat?

20 Ianuarie 2020, 12:03
Denis Godorozea
Anul 2019 a fost unul de succes remarcabil pentru renault în segmentul electromobilelor — francezii au stabilit un record personal, reuşind să livreze peste 60 mii electromobile, mai mult decât în anii precedenţi. Să vedem, deci, câte electromobile a livrat constructorul francez şi care este cel mai solicitat model cu propulsie electrică în gamă.
Pe parcursul anului 2019 Renault a comercializat 62,447 electromobile, o creştere remarcabilă comparativ cu anul 2018, când francezii au livrat 49,300 electromobile. Cel mai solicitat model din gamă rămâne a fi hatchback-ul urban Zoe, care de curând a debutat cu cea de-a doua generaţie. În total compacta a fost comercializată într-un număr de 48,269 unităţi. Zoe este urmată de utilitara electrică Kangoo Z.E. care a fost livrată într-un număr de 10,349 unităţi. Proaspătul model K-ZE, comercializat în China dar care ulterior ar putea ajunge şi în Europa, a înregistrat vânzări de 2,658 unităţi, în timp ce utilitara Master Z.E. a fost comercializată într-un număr de 296 exemplare. Un alt model electric exclusivist din gamă este Renault SM3 Z.E., oferit doar în Coreea de Sud, a înregistrat vânzări de 875 unităţi.
În 2020 francezii planifică să obţină rezultate mai bune în segment, dar şi să sporească vânzările modelelor clasice pentru care francezii pregătesc lansarea unor versiuni electrificate, hibride clasice şi plug-in hybrid. Totodată, pentru următorii ani Renault planifică să diversifice oferta în segmentul electromobilelor, urmând să lanseze un crossover 100% electric.
0
1,174
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!