Se scumpesc carburanţii! Mai multe staţii de alimentare cu combustibil au afişat preţuri noi

17 Ianuarie 2020, 09:30
Denis Godorozea
Început de an cu combustibil mai scump la pompă: mai multe staţii de alimentare cu carburanţi din ţară au afişat preţuri noi pentru benzină şi gaz. În mediu, preţurile au indicat o majorare cu circa 85 bani pentru benzină şi cu circa 70 bani pentru motorină.

La finalul anului trecut benzina cu cifra octanică 95 indica în ţara noastră un preţ de circa 18.45 lei per litru, iar în primele zile din noul an mai multe staţii de alimentare cu combustibil au afişat un preţ de circa 19.20 lei per litru. Motorina a indicat o scumpire cu circa 70 bani, preţul pentru un litru fiind acum de circa 17 lei. Preţul unui cm3 de gaz lichefiat indică un preţ de circa 11 lei, pe când până la majorare staţiile de alimentare indicau un preţ de circa 9.25 lei.
Potrivit informaţiilor preliminare, printre cauzele principale ale majorării preţurilor la pompă se enumeră accizele majorate la început de an, dar şi evoluţia preţului pentru combustibil pe arena internaţională.

Amintim că anterior preţurile plafon pentru comercializarea cu amănuntul a combustibilului erau stabilite de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), însă în urma modificărilor legislative importatorii de combustibil pot stabili individual preţul pentru categoriile principale de carburanţi.
0
2,253
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!