Un nou accident mortal cu implicarea Tesla Model S. Principalul bănuit este sistemul de pilot automat

3 Ianuarie 2020, 10:53
Denis Godorozea
Un nou accident mortal cu implicarea unui electromobil Tesla Model S a avut loc în Gardena, California, SUA — sedanul american nu a ţinut cont de culoarea roşie a semaforului şi a tamponat violent un Honda Civic, produs în 2006. Din nefericire, două persoane de la bordul maşinii nipone au decedat până la sosirea serviciilor de asistenţă medicală urgentă, pe când cei de la bordul electromobilului au fost transportaţi la spital cu diverse traumatisme.

Pe urma acestui caz autorităţile americane au pornit o investigaţie cu privire la sistemul Autopilot, disponibil pe electromobilele americane, iar presa locală comunică, că doar în luna decembrie a anului trecut în SUA au fost pornite 12 astfel de dosare.
În cazul accidentului din Los Angeles electromobilul, sau mai bine zis sistemul de pilot automat de la bordul maşinii, care a fost inclus în momentul producerii accidentului, nu a ţinut cont de culoarea roşie de interdicţie în una din intersecţiile oraşului, fapt ce a dus la provocarea unui accident deosebit de grav, soldat cu moartea a două persoane de la bordul celui de-al doilea automobil implicat care, conform informaţiilor preliminare, circula regulamentar.

Potrivit informaţiilor preliminare, oferite de forţele de ordine, electromobilul a părăsit autostrada şi a parcurs intersecţia semaforizată cu viteză peste limitele admise legal. Totuşi, în vinovat de accident cel mai probabil va fi stabilit şoferul electromobilului, or deşi maşinile Tesla au inclus un sistem de pilot automat, care poate rula într-un regim aproape 100% autonom, Tesla avertizează oficial clienţii săi, că sistemul Autopilot este doar un asistent pentru şofer şi nu un dispozitiv de rulare 100% automatizată. Cert este faptul că mai mulţi proprietari Tesla ignoră această avertizare, iar unii sunt chiar foarte inventivi în încercarea de a înşela sistemul pentru a-l determina să conducă complet autonom. Din 2016 şi până în prezent în SUA au avut loc cel puţin 3 accidente rutiere mortale cu implicarea maşinilor Tesla cu sistemul de pilot automat inclus în momentul producerii impactului.
0
2,764
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!