(VIDEO) E oficial: Hummer renaşte ca un brand 100% electric!

30 Ianuarie 2020, 20:11
Denis Godorozea
General Motors confirmă oficial revenirea legendarului Hummer — off-roader-ul va renaşte, însă, ca un sub-brand GMC, unul 100% electric, dar care să moştenească capacităţile şi brutalitatea predecesorilor. Lansarea pe piaţă va avea loc în 2021, iar acum americanii au publicat un prim teaser video, care dezvăluie parţial partea frontală a viitorului model.

Concomitent cu primul video-teaser în web au fost distribuite informaţii preliminare despre caracteristicile tehnice a noului Hummer. Astfel, off-roader-ul va deveni un model 100% electric performant, capabil să livreze 1,000 CP, iar bateria de la bord va asigura o autonomie de circa 650 km. Acesta va fi şi cel mai dinamic Hummer creat vreodată, or în noua ipostază off-roader-ul legendar va putea accelera până la 100 km/h în circa 3 secunde!
Surse din interiorul companiei precizează că viitorul GMC Hummer EV va avea la bază platforma BT1, derivată din platforma GMT T1XX, dezvoltată pentru noile generaţii Chevrolet Tahoe, Chevrolet Silverado şi Cadillac Escalade. Hummer revine după o pauză de 10 ani — ultimul off-roader cu această denumire a fost produs în 2010, după care americanii au încercat să vândă brandul chinezilor de la Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Company pentru suma de 150 milioane dolari, însă afacerea nu a avut loc.

Aşadar, se pare că Tesla Cybertruck se va alege curând cu un rival de temut, cu nume renumit, iar tot pe parcursul următorilor ani cele două electromobile se vor alege cu un alt monstru de teren accidentat cu propulsie electrică, pregătit de Ford.
0
2,023
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!