Volvo a dat startul vânzărilor pentru noul XC40 Recharge cu propulsie 100% electrică

27 Ianuarie 2020, 09:29
Denis Godorozea
Volvo a deschis comenzile pentru primul electromobil din gamă — XC40 Recharge. Primul electromobil din gama suedezilor poate fi comandat acum în câteva ţări din Uniunea Europeană, iar livrările vor demara până la finalul acestui an. Preţul primei versiuni electrice a celui mai compact SUV din gamă este, însă, mai mare decât cel indicat de nava amiral XC90.
Iniţial Volvo XC40 Recharge va putea fi precomandat pe piaţa internă, în Suedia. Cota electromobilelor în rândul automobilelor noi comercializate pe parcursul anului trecut a atins 8.1%, la acest capitol în rândul ţărilor europene Suedia cedând doar în faţa Norvegiei.

Preţul de pornire pentru XC40 Recharge în Suedia este de 699,000 coroane, echivalentul a circa 66,330 euro. Pentru acest preţ în Suedia poate fi achiziţionat un XC90 bine echipat sau două exemplare XC40 în echiparea de bază cu propulsor pe benzină. Chiar şi aşa, XC40 Recharge a fost întâmpinat extrem de bine pe piaţă, or în primele ore suedezii au reuşit să acumuleze câteva mii de comenzi preliminare!
Producţia Volvo XC40 Recharge va începe în cea de-a doua jumătate a acestui an. Livrările vor demara până la finalul toamnei. Volvo XC40 Recharge este disponibil iniţial doar cu motorizarea P8, ce include două motoare electrice situate pe ambele punţi, ce livrează în tandem 408 CP şi 660 Nm. Constructorul promite o autonomie de circa 400 kilometri cu un singur plin în versiunea respectivă.
0
5,027
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!