Cadillac se lansează în segmentul electromobilelor în acest an! Primul electromobil va fi un SUV

24 Februarie 2020, 14:42
Denis Godorozea
Cadillac a relatat despre primul său model electric. Debutul va avea loc în luna aprilie a acestui an în cadrul Salonului Auto de la New York, unde americanii vor prezenta electromobilul în versiunea de serie. Constructorul nu a oferit detalii tehnice şi nu a publicat imagini cu noul model, însă cel mai proaspăt concept electric cu sigla Cadillac este un SUV, iar ţinând cont de preferinţele clienţilor pe piaţa automobilelor noi, cel mai probabil primul electromobil al constructorului premium american va fi un SUV.
Conducerea companiei a relatat într-un interviu pentru Automotive News că brandul planifică să renunţe complet la motoarele termice pe parcursul următorilor 10 ani, astfel încât în 2030 în gamă să fie prezente doar modele cu sisteme de propulsie 100% electrică. De menţionat, însă, că în prezent Cadillac nu are o gamă de hibride la fel de bine dezvoltată precum rivalii germani şi niponi. Se pare că trecerea la sistemele de propulsie alternativă va fi mai dramatică, propulsoarele termice fiind eliminate în totalitate, treptat.
Voci apropiate companiei informează, că anterior debutul electromobilului a fost planificat pentru expoziţia CES din luna ianuarie a acestui an, însă din cauza problemelor interne americanii nu au reuşit să pregătească electromobilul pentru prezentare.
0
1,325
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!