Fiabilitatea niponă: acest Nissan Frontier a parcurs 1.6 milioane de kilometri cu motorul original

6 Februarie 2020, 13:34
Denis Godorozea
Fiabilitatea este cartea de vizită a celor mai mulţi constructori auto din Japonia, or de multe decenii pasionaţii auto apreciază automobilele nipone în special pentru costurile de exploatare reduse care se datorează, în mare parte, lipsei defectelor şi simplităţii construcţiei. Este şi cazul protagonistului istoriei de astăzi — acest Nissan Frontier, pick-up-ul cunoscut în ţara noastră cu denumirea Navara, a parcurs circa 1.6 milioane de kilometri (un milion de mile) timp de 13 ani pe drumurile din SUA şi este în continuare într-o stare tehnică bună.
Odometrul maşinii indică acum puţin peste un milion de mile, iar proprietarul maşinii şi reprezentanţa Nissan din SUA au confirmat că pick-up-ul utilizează în continuare acelaşi propulsor pe benzină, aspirat natural, ce livrează 152 CP. Mai mult, până şi cutia de viteze este cea originală, iar timp de 13 ani şi peste 1.6 milioane de kilometri proprietarul s-a văzut nevoit să schimbe o singură dată ambreiajul, care a cedat la un parcurs de peste un milion de kilomeri. Istoria deservirii este, probabil, şi mai interesantă decât cifrele de pe odometru.
Proprietarul acestui Frontier a povestit presei că schimbă uleiul din motor de sine stătător, o dată la 10 mii mile (16 mii kilometri), însă celelalte lucrări de deservire le încredinţează doar angajaţilor showroom-ului Nissan, de unde în 2007 a achiziţionat maşina. Ei bine, dacă un asemenea interval de schimbare a uleiului nu vă uimeşte, aflaţi că cureaua de distribuţie a fost schimbată o singură dată de când maşina a părăsit porţile uzinei, iar în acel moment odometrul indica 1,126,540 kilometri!
0
2,954
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!