Porsche dezvoltă un sportcar accesibil, succesorul legendarului Porsche 914!

13 Februarie 2020, 15:42
Denis Godorozea
Porsche 914 a fost unul dintre cele mai solicitate modele din gama constructorului din Stuttgart în secolul XX. Modelul s-a făcut renumit pentru preţul accesibil şi caracteristicile tehnice pe care le oferea, comparativ cu rivalii. Timp de cei 7 ani de producţie germanii au produs aproape 120 mii unităţi Porsche 914, iar acum acesta ar putea reveni pe piaţă cu un succesor ideic.
De curând Porsche a publicat pe site-ul oficial un articol cu istoria legendarului 914, iar în text au fost incluse cuvintele designerului-şef Porsche, Michael Mauer, care a declarat că la ora actuală constructorul german are nevoie de un asemenea model în gamă — accesibil şi fiabil, care să moştenească caracteristicile veritabile a sportcar-urilor cu sigla constructorului german. Potrivit informaţiior preliminare, germanii analizează posibilitatea lansării unui sportcar accesibil de mai mulţi ani, fiind discutate mai multe variante la nivel de conducere.
Prima variantă prevede dezvoltarea unui sportcar compact, adresat puriştilor, cu un set minim de dispozitive şi echipamente electronice la bord, cu propulsor aspirat natural şi cutie manuală. Cea de-a doua variantă prevede lansarea unui sportcar ceva mai avansat, dar la fel compact, care să se duezele pe piaţă cu modele precum Audi TT RS şi Volkswagen Golf R. Important este că echipa de design a şi început proiectarea viitorului model, iar între timp conducerea va decide substratul tehnic.
Porsche 914 a fost produs între anii 1969 şi 1976, modelul fiind dezvoltat de specialiştii Porsche în cooperare cu cei de la Volkswagen. Compacta sportivă a fost una dintre cele mai solicitate modele din gama constructorului german în secolul XX, fiind comercializată în Europa, SUA, dar şi alte pieţe. Din gama unităţilor de propulsie disponibile pentru 914 au fost benzinarele aspirate natural cu 4 cilindri, ce livrau între 80 şi 101 CP.
0
1,279
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!