Premieră: Renault Twingo ZE, noua compactă urbană cu sistem de propulsie 100% electrică

24 Februarie 2020, 15:14
Denis Godorozea
Renault a publicat primele imagini şi informaţii referitoare la noua versiune 100% electrică a compactei urbane Twingo ZE. Modelul va fi lansat pe piaţă în viitorul apropiat şi a preluat modificările estetice aplicate versiunilor echipate cu motoare termice, debutate în luna ianuarie a anului curent. Să vedem, însă, ce caracteristici tehnice propune compacta urbană din punct de vedere al autonomiei!
Francezii nu au pregătit prea multe surprize la nivel de substrat tehnic, de altfel, or în cadrul parteneriatului cu Daimler, Renault Twingo ZE a preluat sistemul de propulsie de la compacta Smart EQ ForTwo. Astfel, Twingo ZE este echipat cu un motor electric, denumit R80, capabil să livreze 82 CP şi un cuplu maxim de 160 Nm. În această ipostază Twingo ZE poate rula până la viteze de 135 km/h, fiind capabil să accelereze până la 100 km/h în 12.6 secunde.
Motorul electric este alimentat de la o baterie de doar 22 kWh, însă dimensiunile electromobilului urban şi greutatea redusă vor permite proprietarilor să mizeze pe o autonomie maximă de circa 250 km, într-un regim de exploatare urban. Într-un regim mixt, însă, autonomia conform standardului WLTP este limitată la 180 km.
O asemenea capacitate a bateriei permite suplinirea rezervelor în proporţie de până la 100% în doar 63 minute de la o priză de 22 kW. În cazul în care proprietarul va miza pentru o staţie de 11 kW, bateria va avea nevoie de 130 minute. De la un wallbox de 7.4 kW încărcarea are loc în 4 ore, pe când de la unul de 3.7 kW rezervele vor fi suplinite timp de 8 ore.
0
1,473
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!