Primele imagini şi informaţii despre viitoarea generaţie Volkswagen Polo Sedan

6 Februarie 2020, 16:04
Denis Godorozea
În Rusia şi ţările CSI, inclusiv Republica Moldova, Volkswagen oferă o versiune simplificată a modelului compact Polo. Modelul este oferit în caroserie de tip sedan şi se distinge mult de hatchback-ul compact oferit în Europa, din punct de vedere stilistic dar şi tehnic. Versiunea rusească se pregăteşte acum de debutul noii generaţii, iar cei de la Volkswagen au publicat primele schiţe şi informaţii despre noul model. Premiera este planificată pentru finalul acestei luni.
Noul Polo sedan va fi, de fapt, un liftback, conform informaţiilor preliminare, şi va împărţi substratul tehnic cu noua generaţie Skoda Rapid, lansată recent pe piaţa rusească. În lungime noul Polo va măsura 4,483 mm, având dimensiuni identice cu modelul ceh şi fiind, totodată, cu 93 mm mai lung decât predecesorul. Substratul tehnic comun cu Rapid prevede şi un ampatament mărit cu circa 50 mm în raport cu generaţia actuală, până la 2,602 mm.
Indiferent de versiune Volkswagen Polo va avea blocuri optice LED în faţă şi spate, însă unele cât se poate de simpliste. Interiorul va fi şi el preluat aproape în întregime de la Rapid — planşa de bord va fi absolut nouă, cu un instrumentar de bord digital, rezervat pentru versiunile de top, şi un sistem multimedia actualizat cu ecran de 6.5 sau 8.25 ţoli.
Sub capota noului Polo se va situa benzinarul aspirat natural 1.6 MPI, capabil să ofere 90 sau 110 CP, cuplat la cutia manuală cu 6 rapoarte sau la una automată livrată de Aisin. Versiunile de top vor fi disponibile cu benzinarul turbo 1.4 TSI cu 125 CP, cuplat la cutia robotizată adaptivă DSG cu 7 rapoarte şi ambreiaj dublu.
0
1,981
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!