Un Renault Arkana mai luxos: brandul sud-coreean Samsung a prezentat versiunea de serie a crossover-ului XM3

24 Februarie 2020, 13:19
Denis Godorozea
Brandul Samsung al celor de la Renault a prezentat în Coreea de Sud versiunea de serie a crossover-ului coupe XM3. Modelul se distinge mult de versiunea rusească Renault Arkana, având propulsoare mai eficiente şi mai performante sub capotă şi o ambianţă interioară mai luxoasă, revizuită complet. De altfel, Samsung XM3 are mai multe tangenţe cu noile modele din gama francezilor, precum noile Renault Captur şi Renault Clio. Se pare că asemenea metamorfoze va suferi şi crossover-ul Arkana adaptat pentru piaţa europeană.
Modificările tehnice sunt la fel de consistente, precum şi cele de la bord. Samsung XM3 are la bază platforma CMF-B, comună cu noua generaţie Captur, pe când versiunea rusească Renault Arkana are la bază platforma Global Acces, derivată din renumita B0, care a stat la baza familiei de modele Dacia. Chiar şi aşa, XM3 are un ampatament similar cu Arkana, de 2,720 mm, însă pe exterior nu este chiar identic, diferenţa fiind făcută de micile elemente şi mai multe suprafeţe cromate. Totodată, XM3 are o gardă la sol micşorată de la 205 până la 186 mm.
Interiorul Samsung XM3 este complet modificat, cu excepţia, proabil, volanului şi a câtorva elemente de control. Standard SUV-ul coupe are incluse 6 airbag-uri, asistent de prevenire a impacturilor frontale şi de menţinere a benzii de circulaţie. Consola centrală este dominată de ecranul sistemului multimedia, în forma unei tablete poziţionate vertical, similare celei de pe noua generaţie Captur. Versiunile incipiente vor avea un ecran de 7 inch, pe când pentru variantele de top este prevăzut un ecran de 9.3 inch. Opţional instrumentarul de bord poate fi unul digital, cu ecran de 10.25 inch.
Pentru versiunile de bază a fost rezervat benzinarul aspirat natural de 1.6 litri, cuplat la o cutie cu variaţie continuă. Mai sus s-a situat benzinarul turbo 1.3 TCe, cuplat la cutia robotizată Getrag cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj. Indiferent de motorizare Samsung XM3 poate avea tracţiune doar pe puntea faţă. Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate.
Cei de la Renault mizează mult pe noul crossover coupe. În acest an s-a încheiat contractul cu cei de la Nissan, iar astfel Samsung nu va mai produce la uzina din Coreea de Sud SUV-urile Nissan Rogue, destinate pieţei americane. Însă gama de modele Samsung este foarte limitată, pe lângă XM3 fiind disponibile doar modelele SM3 Z.E., SM6 (Renault Talisman) şi QM6 (Renault Koleos), cel din urmă fiind şi cel mai solicitat model din gamă la momentul actual.
Francezii anticipează că noul XM3 va reuşi să îmbunătăţească poziţiile companiei pe piaţă, iar modelul are, aparent, toate şansele pentru un succes. Afară de aspectul exterior stilat, Samsung XM3 va atrage clienţii cu un preţ de pornire accesibil — 14,800 dolari pentru versiunea de bază cu benzinar 1.6. Motorizarea de top 1.3 TCe va avea un preţ de cel puţin 17,900 dolari, însă la pachet vor fi incluse şi dotări opţionale.
0
3,679
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!