1 din 194: acest Porsche 911 GT se vinde la preţ de un milion de dolari americani

26 Martie 2020, 17:39
Denis Godorozea
O altă operă de artă este vândută în aceste zile de Casa de Licitaţie RM Sotheby’s: dacă pe parcursul ultimilor zile am relatat despre automobile clasice, dar totuşi produse în serie, astăzi vă propunem să savuraţi dintr-o maşină cu totul specială, produsă într-o serie limitată, care va fi vândută curând la preţ de peste un milion de dolari americani.
Acest Porsche 911 GT de generaţie 993 a fost produs într-un număr de doar 194 unităţi. Coupe-ul este o interpretare destinată drumurilor publice a bolizilor de curse create pe baza generaţiei respective 911. Denumit atunci Porsche 911 GT, succesorul acestui model în prezent este versiunea 911 GT2. Comparativ cu celelalte modele de performanţă de top din seria 993, versiunea GT avea un eleron posterior mai generos, aripi evazate şi un splitter frontal mai mare.
Coupe-ul 911 GT era propulsat de benzinarul boxer twin-turbo de 3.6 litri, ce oferea la activ 430 CP şi 540 Nm, cuplul fiind livrat punţii spate prin intermediul unei cutii manuale cu 6 rapoarte. Viteza de 100 km/h era prinsă de acest bolid de stradă în circa 4 secunde, viteza maximă fiind limitată la 296 km/h.
Pe interior Porsche 911 GT avea mai multe componente comune cu versiunea Carrera RS, însă de dragul reducerii greutăţii proprii a coupe-ului, acesta a fost lipsit de bancheta spate şi o listă complexă de opţionale, precum comenzile electrice pentru scaune. Rezultatul a fost pe măsură, însă, în special raportat la caracteristicile dinamice obţinute de celelalte versiuni de aceeaşi generaţie — 911 GT avea o greutate redusă cu circa 225 kg comparativ cu varianta 911 Turbo.
Exemplarul din imagini a fost produs în 1996, iar timp de 24 de ani maşina a parcurs 30,113 kilometri şi a fost întreţinută cu mare atenţie, astfel încât astăzi prezintă doar defecte minore de caroserie şi o stare tehnică impecabilă, de rând cu starea habitaclului. Proprietarul maşinii a păstrat aspectul original al maşinii şi nu a introdus modificări, iar astfel maşina asta va fi solicitată printre colecţionarii şi fanii mărcii din Stuttgart.

Preţul va fi unul pe măsură, de altfel — organizatorii licitaţiei anticipează că maşina va fi vândută pentru 950,000 — 1,100,000 dolari americani.
1
1,836
GALERIE FOTO (49 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!