Da, asta e o Toyota! Creată de un atelier japonez de tuning!

27 Martie 2020, 11:19
Ilie Toma
Impunătoare şi agresivă, dominantă şi luxoasă. Mai rar se pot atribui toate aceste calificative unui singur model Toyota, dar unii dintre voi ar putea şti că-n Japonia există un sedan mare şi luxos, pe numit Toyota Century. Un fel de Rolls-Royce al niponilor, un fel de Volgă neagră a timpurilor noastră, rezervată doar elitelor şi celor care o îndrăgesc atât de tare, încât sunt gata s-o cumpere şi pentru uz privat.
Ei bine, modelul Century există în Japonia din 1967 încoace şi a schimbat foarte puţine generaţii, ultima dintre ele fiind lansată în 2017. Generaţia curentă măsoară peste 5.3 metri lungime şi e propulsată de o motorizare hibridă ce include un motor V8 pe benzină, de 5.0 litri, aspirat natural, ajutat de propulsia electrică.
Toate bune, doar că versiunea originală arată opulentă, dar deloc agresivă, pentru că aşa a fost ideea iniţială a creatorilor său. În Japonia, însă, există un atelier de tuning renumit pentru creaţii foarte îndrăzneţe, pe nume Wald International. Tunerii au anunţat încă în 2019 că muncesc de zor la crearea unei versiuni agresive pentru Toyota Century. Şi iat-o, prezentată în imaginile acestei ştiri!
Aparent, modificările lor nu ating multe elemente, însă îi conferă maşinii un cu totul alt stil. Toate elementele modificate ţin de designul exterior şi sunt elemente adăugate peste piesele originale — gen kit-uri pe barele de protecţie, pe pragurile laterale, pe uşa portbagajului, la care se mai adaugă un set de jante, care nu intră obligatoriu în pachetul de tuning. Totuşi, cei de la Wald nu au modificat nimic în interiorul lui Toyota Century şi, fireşte, n-au atins nimic la motor.
Fără a lua în calcul jantele, întregul tratament de tuning e oferit în Japonia la un preţ de circa 18,500 euro. Ţinând cont că modelul are un preţ de peste 150,000 euro în ţara soarelui-răsare, tratamentul de tuning nu pare prea pipărat, nu?
0
5,292
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!