Germanii au deschis staţii drive-thru pentru testarea cetăţenilor pentru coronavirus

26 Martie 2020, 15:17
Denis Godorozea
Autorităţile germane au dispus construcţia mai multor staţii de testare cu coronavirus pentru cetăţeni, în cadrul cărora aceştia au posibilitatea de a executa testul chiar din interiorul propriului automobil. Măsura este întreprinsă cu scopul de a eficientiza testarea populaţiei dar şi de a reduce riscurile răspândirii pandemiei.
Astfel, doritorii de a se testa pentru coronavirus Covid-19 din Germania au acum posibilitatea de a vizita staţiile specializate de tip "drive-thru", unde le vor fi colectate probe din cavităţile bucală şi nazală. Potrivit autorităţilor, aceste staţii deschise în preajma drumurilor naţionale vor spori numărul cetăţenilor testaţi, dar şi vor reduce riscurile răspândirii infecţiei, or probele vor fi colectate chiar din interiorul automobilului personal, iar cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să viziteze centre specializate unde ar putea contacta cu alte persoane sau suprafeţe. Cel puţin, acest lucru se referă la cetăţenii care deţin un automobil personal sau închiriază un mijloc de transport.
Nu toate persoanele de rând vor fi testate gratuit în cadrul acestor staţii, însă — sunt admişi doar cetăţenii care prezintă simptome specifice infecţiei de Covid-19, sau locuiesc în zonele unde pandemia s-a răspândit mai mult, fie au revenit recent din zone respective. Pentru ceilalţi doritori de a face testul, acesta va fi contra plată. De menţionat că staţii similare de testare de tip "drive-thru" sunt răspândite şi în SUA.
0
3,049
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!