Jaguar Land Rover va pensiona definitiv propulsoarele V8 în favoarea unor motorizări hibride

26 Martie 2020, 16:37
Denis Godorozea
Land Rover pregăteşte modificări majore în gama motorizărilor pentru gama actuală, dar şi modelele viitoare. Modele de top Range Rover şi Range Rover Sport vor fi curând lipsite de motorizarea turbodiesel de vârf în schimbul unor sisteme de propulsie de generaţie nouă, electrificate.
Noile motorizări vor avea la bază propulsoare termice cu o cilindree mai mică, care vor fi asistate de propulsoare termice în cadrul sistemelor hibride clasice, micro-hibride şi plug-in hybrid. Modificările vor provoca şi pensionări în actuala gamă de motorizări, însă, primul pe listă spre eliminare fiind turbodieselul de top de 4.4 litri, V8, ce oferă la activ 339 CP.

Motorul respectiv a fost dezvoltat mai mulţi ani în urmă, încă în perioada când constructorul britanic se afla în componenţa concernului american Ford. Pe parcursul anilor inginerii au actualizat propulsorul pentru a se încadra în normele înăsprite de poluare, însă odată cu introducerea standardului Euro-7 propulsorul nu va mai face faţă limitelor impuse legal. Deocamdată nu se cunoaşte când exact va fi eliminat V8-ul pe motorină, însă anul curent va pune capăt istoriei V8-ului de 5.0 litri pe benzină.
Aceste modificări nu înseamnă, însă, eliminarea completă a propulsoarelor pe motorină. De exemplu, turbodieselul V6 de 3.0 litri se va regăsi în continuare în gamă într-o interpretare nouă, în cadrul unui sistem micro-hibrid. Motorul va oferi la activ peste 300 CP, dar va fi mai eficient şi va genera un nivel de emisii simţitor mai mic.
0
1,607
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!