SEAT elimină definitiv din gamă monovolumul Alhambra! Volkswagen Sharan este următorul

27 Martie 2020, 15:57
Denis Godorozea
Pe fundalul creşterii cererii pentru SUV-uri pe piaţa auto globală, întregul segment de monovolume a înregistrat un declin dramatic pe parcursul ultimilor ani. Aceste metamorfoze de piaţă au rezultat în eliminarea din producţie a mai multor modele, iar acum o decizie similară a fost luată de SEAT şi Volkswagen.
Deşi sunt printre liderii segmentului european, iar Alhambra este chiar şi cel mai vândut monovolum din segmentul său în Europa, van-ul spaniol părăseşte definitiv linia de producţie, fără a avea un succesor. Eliminarea va avea loc în următoarele săptămâni, astfel va fi încheiată cariera monovolumului cu cea de-a doua generaţie, lansată în premieră în 2010.
Volkswagen Sharan este un alt lider de segment, reuşind să se poziţioneze pe locul III în topul vânzărilor în rândul monovolumelor, după SEAT Alhambra şi Ford S-Max. Cu un substrat tehnic similar, Sharan s-a lansat pe piaţă odată cu Alhambra, în 2010, iar în 2015 ambele modele au beneficiat de câte un facelift amplu. Sharan va fi produs până la finalul acestui an, după ce istoria de 25 de ani a monovolumelor mari germane va lua sfârşit — Sharan nu va avea un succesor.
0
2,998
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!