(VIDEO) Acesta e un Chevrolet Corvette C8 cu un V8 atât de puternic, încât îşi ridică puntea faţă când accelerează

6 Septembrie 2022, 13:06
Redacţia PiataAuto.md
Bolizii cu mii de cai-putere, care accelerează până la a-şi aduce puntea faţă în aer, sunt răspândiţi în cursele de drag din SUA. Dar nu prea vezi o maşină care să arate ca una de serie, obişnuită, şi să facă acelaşi lucru. Ei bine, un Chevrolet Corvette din SUA, cu motor puternic modificat, a reuşit să facă asta şi să mai înregistreze şi un record mondial în acceleraţia sa.
V8-ul original de sub capotă a primit două turbosuflante şi alte câteva modificări consistente, care i-au dus puterea până la 1.500 CP! Cutia de viteze cu dublu ambreiaj nu ar fi rezistat unei asemenea puteri, aşa că aceasta a primit 38 de îmbunătăţiri şi ranforsări, pentru a putea face faţă puterii imense.
În rezultat, pe un circuit de drag specializat, Corvette-ul de 1.500 CP a reuşit să parcurgă distanţa de 402 metri în doar 8,973 secunde, stabilind astfel un record mondial pentru Corvette C08 şi apropiindu-se de recordul absolut înregistrat acum un an de modelul electric Rimac Nevera! Iar motorul V8 al lui Corvette sună excepţional în vâltoarea unei asemenea acceleraţii. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,193
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!