(VIDEO) O basculantă Truston, fabricată în România, la Baia Mare, îşi demonstrează precizia de operare a benei

10 Iunie 2023, 13:34
Redacţia PiataAuto.md
Pentru mulţi dintre noi o basculantă nu e decât un camion cu benă, care poate descărca în mod asistat încărcătura pe care o transportă. Dar se pare că şi-n lumea acestor camioane există criterii sofisticate, prin care un camion e mai bun decât altul. Iar unul din ele e precizia cu care poate fi operată bena în procesul de deschidere. Un camion Truston, asamblat la Baia Mare, şi-a demonstrat de curând precizia cu care poate opera.
Camionul e un ATP Truston 8x4, cu tracţiune pe cele două punţi spate, iar despre construcţia lui şi parametrii săi tehnicei am publicat anterior un articol mai detaliat. Asemenea camioane sunt deja antrenate în lucrări la construcţia autostrăzii A7 şi, mai nou, la A0, pe centura Bucureştiului.
Demonstraţia funcţionării benei a avut loc expoziţia de utilaje ce construcţie CoBuild. Precizia în operarea benei poate fi importantă într-o descărcare ordonată şi silenţioasă a încărcăturii, sau în descărcarea ei sub forma unei fâşii uniforme, când camionul poate înainta încet în timp deschide treptat bena.
Fireşte, nu e o ştiinţă super complicată, totul ţinând de un sistem hidraulic corect şi puternic, cu componente calitative, dar a trecut multă vreme de când expoziţiile din România au avut parte şi de demonstraţii ale camioanelor pe care să fie inscripţionat „fabricat în România”. Iar aceste camioane, deşi au în ele componente chinezeşti, primesc coduri de caroserie de România, iar cei de la ATP din Baia Mare au statut de producător, după cum ne confirmaseră chiar ei într-un articol în care le-am oferit multe întrebări directe şi tranşante.
Vezi basculanta în acţiune în video-ul de mai jos.
0
7,141
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!