Proprietarul unui Renault Kadjar, care ar fi fost cumpărat dintr-un "salon auto" din Chişinău, s-a pomenit la vamă că maşina e căutată în Austria prin Interpol

15 August 2023, 09:52
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie ciudată a fost raportată ieri de poliţia de frontieră din Republica Moldova. Şoferul unui Renault Kadjar, înmatriculat în Moldova, care a vrut să iasă din ţară cu maşina sa, s-a pomenit că aceasta figurează ca fiind căutată de Interpol. Partea bizară e că actualul proprietar spune că deţine maşina din toamna anului 2021 şi spune că a cumpărat-o dintr-un „salon auto” din Chişinău, în timp ce anunţarea ei în căutare internaţională a avut loc în noiembrie 2022, de către autorităţile din Austria.
Acum, partea care ne-a nedumerit cel mai mult, pe lângă cronologia neclară a anunţării în căutare, este ce înseamnă „cumpărată dintr-un salon auto”. Să fie oare vorba de o maşină cumpărată nouă, de la un dealer oficial Renault? Sau proprietarul a numit drept „salon auto” unul din teritoriile în aer liber, în care se vând maşini la mâna a doua în Chişinău, maşini care adeseori sunt şi aproape noi?

Le-am solicitat celor de la Renault Moldova să comenteze această situaţie şi, deşi nu au un cod de caroserie VIN pentru a emite un verdict oficial că maşina nu a fost vândută de ei, ne-au menţionat că e absolut imposibil ca una din maşinile noi, importate de ei şi vândute cumpărătorilor, să fie căutată de autorităţile altui stat, decât dacă se comite o anumită infracţiune cu ea post factum, după ce maşina a fost vândută şi livrată.
Le-am solicitat şi celor de la poliţia de frontieră informaţii mai exacte despre ce înseamnă salon auto în acest caz, dacă e vorba de un dealer oficial sau un oarecare alt comerciant şi dacă maşina a fost cumpărată nouă de către actualul proprietar în toamna anului 2021 sau dacă era la mâna a doua atunci, şi eventual putea avea o istorie anterioară neclară, înainte de a fi importată. Imediat ce vom primi informaţii adiţionale de la poliţia de frontieră, vom actualiza această ştire pentru a include acele detalii. Între timp, maşina a fost reţinută de poliţia de frontieră pe teritoriul vamei Leuşeni până la clarificarea circumstanţelor.
0
32,626
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!