(VIDEO) O mamă şi-a salvat copilul în ultima clipă pe o trecere de pietoni la Orhei, unde un Nissan a fost la un pas de a lovi 3 oameni

24 August 2023, 09:58
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie care a avut loc ieri dimineaţă la Orhei putea deveni un accident rutier grav, cu trei pietoni grav răniţi sau chiar mai rău de atât, toată situaţia fiind surprinsă de o cameră de bord. Un şofer de Nissan a fost la un pas de a spulbera trei pietoni pe zebră, printre ei şi un copil.
La o trecere de pietoni de pe traseul R6/M2 ce trece prin oraş, dintr-o parte a drumului începuseră a traversa doi pietoni, o mamă şi un copil, pe prima bandă de acolo oprind deja 3 automobile în rând. De cealaltă parte, un alt pieton a început a alerga pentru a se încadra în acelaşi episod de traversare, întrucât autorul filmării, care circulă pe partea opusă, oprise şi el. Doar că şoferul de Nissan-ul, care circula pe banda 2, n-a părut să aibă vreo intenţie de a opri, chiar dacă pe banda sa alăturată erau maşini oprite la trecerea de pietoni, dar şi pe contrasens.
Abia când mama şi copilul ajunseseră pe banda din faţa Nissan-ului, acesta a început a frâna, având doar câţiva metri până la zebră. Având viteză, însă, nu a reuşit să frâneze. Reacţia mamei cu copil a fost excelentă, însă, şi ea şi-a oprit şi împins copilul înapoi din faţa maşinii, după care s-a retras şi ea, piciorul ei retrăgându-se din punctul unde a trecut ulterior maşina cu doar circa 50 centimetri în faţa Nissan-ului. Doar reacţia acestei mame a salvat viaţa copilului său şi în cele din urmă şi a sa, şoferul de Nissan n-a avut niciun merit aici, şi nu excludem că maşina a frânat singură când a simţit obstacolul în faţa sa, pentru că aceste modele de Qashqai puteau avea deja sistem de frânare automată elementar.
Cel de-al treilea pieton a fost nevoit şi el să oprească şi-n mod normal am fi amintit că un pieton nu trebuie să alerge niciodată pe zebră, dar e posibil că-n acest caz el a fost un element suplimentar de determinare a Nissan-ului să frâneze cu o fracţiune de secundă mai devreme.
Poliţia a anunţat deja că a identificat şoferul de Nissan şi i-a aplicat amendă conform noilor modificări la codul contravenţional. De fapt, poliţia a încadra fapta şoferului nu doar ca o neacordare de prioritate pietonilor, ci ca una care a dus la crearea unei situaţii de accident, iar pentru asta a dispus suspendarea permisului de conducere pentru 6 luni, chiar dacă şoferul e la prima încălcare de acest gen în ultimele 12 luni. Articolul 238, alineat 4, din codul contravenţional al Moldovei, permite poliţiştilor să aplice această măsură.

Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online
0
4,084
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!