(VIDEO) Cum arată casca de motociclist cu head-up display integrat în ea într-un mod ciudat

12 Septembrie 2023, 19:10
Redacţia PiataAuto.md
Căştile motocicliştilor au încetat demult de a mai fi doar nişte atribute de siguranţă — funcţia primară a cărora rămâne oricum valabilă şi primordială întotdeauna. Dar în ultimii ani, aceste căşti au integrat în ele tot mai multe tehnologii, de la microfoane la căşti sau difuzoare, astfel încât să înlocuiască o mare parte din experienţa pe care o oferă maşinile prin sistemele lor multimedia de la bord.
Ei bine, o companie din Japonia, pe nume Shoei, a creat o cască ce aduce şi mai multe atribute hi-tech sub forma unui head-up-display. Însă, dacă prima idee ar fi că acest display ar putea fi integrat în sticla din faţa ochilor, de fapt casca are o piesă de sticlă, oarecum ciudată, în partea dreaptă, ce intră doar parţial în câmpul vizual, în faţa ochiului drept.
Unele informaţii afişate acolo par importante, altele sunt de-a dreptul inutile, dar asta pentru că motocicleta, prin esenţă, nu trebuie să abunde în informaţii, pentru că altele sunt solicitările în timp real.
Şi se pare că-n exploatare reală casca, cu head-up display, e şi mai ciudată, după cum experimentează protagonistului din video-ul de mai jos. Un motociclist cu experienţă, inclusiv în testarea echipamentelor, acesta a trebuit să meargă în Japonia, făcând eforturi uriaşe pentru a obţine casca, dar în rezultat a rămas relativ dezamăgit de ea, declarând că n-o recomandă decât dacă vrei să experimentezi pur şi simplu lucruri deocheate şi deloc utile.
Mai ales că această cască mai necesită şi purtarea unei baterii în buzunar, de forma unei cărămizi.
Vezi toată experienţa în video-ul de mai jos.
0
1,164
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!