(VIDEO) Poliţiştii din Chişinău a început a folosi drone pentru a prinde şoferii care comit încălcări în trafic

5 Septembrie 2023, 09:23
Redacţia PiataAuto.md
Despre dronele folosite de poliţiştii din alte ţări se vorbeşte deja de câţiva ani, ele fiind utile mai ales pentru surprinderea în flagrant a unor depăşiri neregulamentare, treceri la roşu sau încălcări de marcaje. Poliţia din Moldova anunţase anterior despre posibilitatea ca şi poliţiştii moldoveni să folosească drone, dar fără prea multe detalii sau termene. Totuşi, în ultimele zile tot mai mulţi locuitori din Chişinău raportează despre poliţişti care folosesc asemenea drone, iar ieri un locuitor al capitalei Moldovei a şi filmat o asemenea dronă în acţiune pe bulevardul Renaşterii.
Astfel, din imagini se poate vedea cum drona se află la câţiva zeci de metri altitudine, având un vizor complet asupra bulevardului Renaşterii, acolo unde există o bandă dedicată transportului public. Câţiva poliţişti pot fi văzuţi alături stradă.
Respectiv, cine era surprins încălcând marcajele, era tras pe dreapta, iar drept dovadă a încălcării servesc imaginile video surprinse de dronă.

Am solicitat poliţiei un comentariu la acest subiect, pentru a ne confirma dacă poliţia foloseşte deja drone pentru a prinde şoferii care comit încălcări şi pentru a ne spune dacă dronele sunt omologate, pentru ca imaginile video surprinse de ele să fie recunoscute drept probe. Cei de la Inspectoratul General de Poliţie ne-au confirmat că poliţia a început a folosi deja aceste drone în activitatea sa.
De asemenea, aceştia au promis să ne ofere cât de curând şi comentarii despre omologarea lor, dar şi despre tipul de încălcări pe care dronele pe pot identifica. Vom actualiza această ştire când primim aceste informaţii de la poliţie.

UPDATE 10:41: Poliţia ne-a comunicat că dronele nu au nevoie de omologări, pentru că ele nu fac măsurări, ci înregistrează materiale video, ca şi o cameră de bord sau un telefon. Acum aceste drone filmează în special încălcările pe benzile de transport public, dar ulterior ar puta filma şi alte încălcări.

Vezi mai jos drona surprinsă ieri în acţiune pe bulevardul Renaşterii.
0
1,899
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!