Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat în Moldova, 5 echipaje de pompieri şi salvatori au asigurat securitatea zonei de aterizare

23 Octombrie 2023, 10:02
Redacţia PiataAuto.md
Un incident aviatic rar s-a produs ieri în Moldova, în jurul orei 13:00, când un avion de mici dimensiuni, aflat în aer cu două persoane la bord, a semnalat o defecţiune la roata sa dreaptă, din trenul său fix de rulare. Controlorii de trafic şi pilotul au constatat că e nevoie de o aterizare forţată şi au convenit o zonă de teren gol, în apropiere de aerodromul Horăşti, din raionul Ialoveni.
Între timp, la faţa locului au fost trimise 5 echipaje de pompieri şi salvatori, pentru a asigura securitatea zonei şi pentru a fi gata să intervină atât într-un eventual incendiu, cât şi cu ajutor medical.
Din fericire, pilotul a putut ateriza aeronava uşoară la o viteză minimă, iar din imagini se poate vedea că flapsurile aripii din dreapta sunt mult mai ieşite decât cele din stânga, pentru a asigura portanţă şi mai mare pe partea dreaptă la viteză mică, şi a reuşi astfel să contacteze cu solul în principal cu roata stângă şi centrală, cel puţin la contact iniţial.
Se pare că pilotul a fost unul cu abilităţi foarte avansate, întrucât a reuşit să aterizeze avionul fără a provoca vreo defecţiune gravă adiţională avionului şi, cel mai important, fără ca el sau pasagerul său să fie rănit, lucru care nu e deloc uşor de realizat la asemenea avioane mici, în asemenea condiţii.
Prin urmare, toate cele 5 echipaje de salvatori s-au rezumat în a inspecta aeronava după aterizare şi a se asigura de lipsa oricărui risc. Fiind vorba de un incident aviatic totuşi, acesta va fi anchetat conform procedurilor de rigoare.
0
3,260
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!