(VIDEO) O camionetă care transportă ciment fără securizarea încărcăturii ajunge să-l împrăştie pe o stradă din Chişinău

27 Octombrie 2023, 10:07
Redacţia PiataAuto.md
Unul din subiectele principale pe care trebuie să le cunoască un şofer profesionist e cel ce vizează securitatea încărcăturii pe care o transportă. Or, pe lângă mânuirea corectă a volanului, e la fel de important cum e distribuită şi fixată în siguranţă încărcătura pe care un camion o transportă, iar ignorarea acestei reguli poate duce la pagube majore sau pericol pentru cei din jur. Un şofer din Chişinău a ignorat acest aspect al muncii sale, iar deznodământul nu s-a lăsat prea mult aşteptat.
Acesta transporta mai mulţi saci de ciment, iar pe centrul benei pare să aibă un întreg palet de saci, înveliţi împreună cu ambalaj de polietilenă. Cimentul e transportat în asemenea mod în camioanele mari, de obicei, dar acolo există şi curele care să securizeze transportul. Aici, însă, simpla plasare atât de concentrată a greutăţii poate fi o problemă pentru camionetă, iar şi mai grav e că lipseşte orice securizare.
Respectiv, după câteva străzi parcurse şi zdruncinări ale camionetei, inevitabilul s-a produs. Coloana de saci de ciment s-a prăbuşit, iar patru saci de ciment au ajuns peste bordul benei, împrăştiindu-se pe asfaltul oraşului.
Ce se putea întâmpla dacă alături circula o maşină, care ar fi fost avariată sau ar fi trebuit să frâneze — e uşor de imaginat. E gravă, însă, şi împrăştierea pe o stradă urbană a circa 160 kg de ciment. Autorul filmării nu menţionează dacă şoferul camionetei a strâns cimentul împrăştiat de pe asfalt.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
7,286
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!