Tesla a anunţat că a instalat baterii Powerwall în casele din Europa cu o capacitate sumară de 1 GWh

8 Noiembrie 2023, 22:58
Redacţia PiataAuto.md
Tesla a anunţat că a ajuns la cifra de 1 GWh în capacitatea totală a bateriilor instalate în casele din Europa, iar astfel divizia sa de baterii destinate caselor devine o structură tot mai importantă şi în această regiune, fiind estimat că următorul GWh ar putea fi atins în doar circa 1-2 ani.
Cifra de 1 GWh nu e foarte mare la nivelul continentului, dar e totuşi importantă. Că să înţelegem ce înseamnă 1 GWh, ea e echivalentă cu o centrală mare de baterii din cele aprobate în Australia, iar în cazul Republicii Moldova, în ore medii asta ar însemna 2 ore de acoperire totală a consumului naţional, sau un pic mai mult de o oră în orele de vârf.
Deci, la nivelul unui continent întreg, e o cifră mică deocamdată, care mai are un potenţial uriaş de creştere. Totuşi, Tesla Powerwall e deocamdată disponibilă în puţine pieţe din Europa, deci e încă foarte mult loc de creştere şi extensiv.
Ideea bateriei Powerwall e în a stoca electricitatea atunci când sistemul produce mult din surse regenerabile, fără a exista cerere directă. Energia poate fi stocată şi de panourile case, cu acelaşi scop de a folosi energia stocată atunci când e nevoie de ea. Asta poate genera mai multă independenţă energetică, iar multe baterii împreună, dirijate într-un sistem Tesla, pot ajunge să opereze împreună ca o centrală de baterii.
2
4,926
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!