(VIDEO) Koenigsegg Jesko, modelul suedez cu motor V8 de 1600 CP, a marcat fără să vrea un record pe unul din cele mai neştiute şi lungi circuite din Europa

28 Noiembrie 2023, 13:22
Redacţia PiataAuto.md
Koenigsegg Jesko e un hipercar suedez cu o ingineria dusă dincolo de limitele imaginaţiei, în care un motor V8 de 5,1 litri poate dezvolta 1.600 CP, scoţând peste 310 CP/litru! Puterea e atinsă dacă se rulează cu combustibil E85, însă în Suedia acesta e destul de răspândit, prin urmare parametrii sunt posibil de atins pentru orice proprietar. Acum toată această inginerie genială a fost pusă la treabă pe unul din cele mai neştiute şi lungi circuite din Europa — Gotland Ring.
Circuitul e situat pe insula Goltand din Marea Baltică, şi are tocmai 7,3 km lungime. Nu e la fel de lung ca Nurburgring, însă e similar de provocator şi e ceva diferit, unde puţine maşini se aventurează.
Cei de la Koenigsegg spun că au dus maşina acolo iniţial pentru filmări, ca să aibă imagini pentru presă şi site-urile lor. Astfel pilotul de la volan a condus maşina cam la 90% din capacităţile ei, fără a intenţiona vreun record. Dar maşina a atins un timp de 2 minute 56,97 secunde, devansând recordul stabilit anterior de Porsche 911 GT3 RS Manthey-Racing Edition pe acel circuit.
Mai mult ca atât, Jesko n-a rulat pe combustibil E85 acum, ci pe benzină 98, ceea ce înseamnă că nici n-a scos 1.600 CP, ci 1.280 CP. Şi cu toate astea, i-a ieşit un record.
Prin urmare, fanii aşteaptă acum o repetare a turului de circuit cu E85 şi cu un pilot care să forţeze maşina la 100% din capacitate. Şi, desigur, foarte mulţi fani cer producătorului să dea o tură şi pe Nurburgring, acolo unde există un număr mult mai mare de rezultate cu care s-ar putea compara performanţa maşinii suedeze.
Cei de la Koenigsegg au filmat şi ieşirea lor de acum de pe circuit, iar motorul V8 sună fenomenal de frumos în acest tur de circuit.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
8,090
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!