Mercedes a primit aprobarea în SUA pentru lumini turcoaz aprinse la maşinile sale, când sunt conduse autonom

20 Decembrie 2023, 10:43
Redacţia PiataAuto.md
Lumea auto e pe cale să aibă noi lumini, cu o nouă semnificaţie pe maşini. Unele modele Mercedes, capabile de a fi conduse autonom, precum EQS sau S-Class, îşi vor aprinde lumini turcoaz atât în faţă, cât şi în spate sau pe oglinzi, atunci când pilotul autonom e activat, pentru a-i anunţa pe ceilalţi să sesizeze că maşina nu e operată uman. Mercedes a primit aprobarea în SUA de la autorităţi pentru acest nou tip de lumini şi e foarte probabil ca această idee să se răspândească în curând ca un standard general în industrie.
Deocamdată aprobarea e valabilă pentru statele California şi Nevada, în primul stat ea fiind acordată pentru maşinile de test ale producătorului, iar în cel de-al doilea chiar şi pentru maşinile de serie, livrate clienţilor.
Mercedes spune că rolul luminilor e pentru a spori siguranţa şi a-i face pe ceilalţi din jur să înţeleagă mai rapid că maşina e condusă autonom, familiarizându-se mai uşor cu acest fenomen. De asemenea, şi forţele de ordine vor putea şti imediat că o maşină pe care o au în vizor sau au oprit-o e condusă autonom. În unele state, dacă maşinile sunt cu regimul de condus autonom avansat inclus, şoferilor le este permis să se antreneze în activităţi auxiliare, precum navigarea în telefon sau interacţiunea cu sistemul multimedia al maşinii. Astfel, poliţiştii vor şti să nu oprească în zadar aceşti şoferi, înţelegând că maşina e în regim autonom.
Culoarea turcoaz a fost aleasă pentru că se diferenţiază de alte culori folosite în prezent în trafic şi totodată poate fi identificată de la distanţă uşor. Mercedes face referinţă şi la studii care atestă că tehnologia de condus autonom se asociază cel mai bine cu turcoazul.
Inginerii Mercedes anunţă că au depus deja documentele necesare la autorităţile din UE, China, dar şi Naţiunile Unite, pentru a determina adoptarea pe larg a acestui standard în industria auto.
0
12,456
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!