(VIDEO) Aeroportul din Chişinău are noi utilaje de deszăpezire, produse de norvegienii de la Overaasen, unul din cei mai experimentaţi producători din lume

21 Decembrie 2023, 11:28
Redacţia PiataAuto.md
Gata cu ZIL-urile vechi pe aeroportul Chişinău, din câte se pare. Aeroportul Internaţional Chişinău, reîntors în gestiunea statului, a primit pentru prima dată în istoria sa utilaje noi de deszăpezire Overaasen, unul din cei experimentaţi şi respectaţi producători de asemenea utilaje din lume, cu o istorie de 100 de ani. Utilajele Overaasen sunt livrate peste tot în lume şi asigură curăţarea pistelor şi funcţionalitatea pe timp de iarnă inclusiv în aeroporturi dificile în zone nordice, ba chiar şi pe aeroportul de pe cea mai nordică insulă locuită permanent din lume, Svalbard.
Utilajele achiziţionate acum de aeroportul din Chişinău sunt dotate cu pluguri, perii şi suflante de mare capacitate, având un randament excepţional.
Foto: Noile utilaje de la aeroportul din Chişinău

Din câte înţelegem din imaginile publicate de aeroport, e vorba de modelul Overaasen RS 400 Performance Line, care are o capacitate de curăţare de 358.000 metri pătraţi pe oră! Mecanismul periei e ajustabil automat, astfel încât utilajul îşi ajustează sigur forţa de apăsare şi micile variaţii de poziţie şi unghi pentru cel mai bun randament.
Un singur asemenea utilaj poate avea o lăţime de curăţate de 5,5 metri, ceea ce-i sporeşte randamentul de curăţare a pistelor.
Utilajele au la bază camioane Mercedes Arocs, iar configuraţia lor eficientă a câştigat în Norvegia premiul pentru excelenţă în design.
Aeroportul din Chişinău anunţă că cele două utilaje speciale au costat 1,085 milioane de euro, costul fiind acoperit integral din bugetul aeroportului.
Vezi mai jos şi un scurt video, publicat de aeroportul internaţional Chişinău cu noile utilaje norvegiene.
1
1,857
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!