(VIDEO) Aproape 1500 de drone au ilustrat Spărgătorul de Nuci pe cerul din Dallas, stabilind două recorduri mondiale

25 Decembrie 2023, 10:26
Redacţia PiataAuto.md
Cerul oraşului Dallas din SUA a fost o scenă aeriană neobişnuită pentru 1.499 de drone, care au operat într-o sincronizare perfectă pentru a ilustra o variantă scurtă a spectacolului de Crăciun Spărgătorul de Nuci. Cele 1.499 de drone au marcat astfel două recorduri mondiale, la cel mai mare show de drone din toate timpurile şi cea mai înaltă figură ilustrată vreodată de drone, figura fiind cea a Spărgătorului de Nuci, iar autorii realizării fiind cei de la compania Sky Elements.
Se pare că intenţia iniţială a fost de a avea un pic peste 1.500 de drone în roi, însă câteva au cedat, aşa că recordul oficial a fost înregistrat în Cartea Recordurilor la 1.499 drone. Figurile de pe cer au avut o înălţime totală de până la 213,36 metri, iar luând în considerare şi altitudinea dronelor din punctele inferioare, altitudinea celor de sus a ajuns până spre 400-500 metri.
Show-ul vizual a fost însoţit de o coloană sonoră, care putea fi auzită pe o frecvenţă de radio, anunţată din timp, aşa cum se întâmplă adeseori la cinematografele în aer liber în SUA.
Dronele au decolat de pe stadionul din North Richland Hills, de la vest de Dallas, şi pentru că sunt atât de multe, au decolat în câteva etape, pentru a minimiza riscul ca rotoarele lor să interfereze între ele.
Show-ul de mai departe a presupus multe efecte în care dronele trebuiau să stea nemişcate sau la o proximitate excepţională una faţă de alta, dar întregul spectacol a decurs fără vreun incident.
Vezi în video-ul de mai jos cum a arătat spectacolul cu 1.499 drone.
0
4,702
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!