(VIDEO) O virare la dreapta de pe a 3-a bandă, în faţa unui camion în Chişinău, ar trebui să servească drept lecţie elementară de şcoală auto

22 Aprilie 2024, 09:51
Redacţia PiataAuto.md
Uneori, unele situaţii de trafic sau accidente se produc din motive atât de evidente şi elementare, încât creează impresia că ar fi potrivite pentru primele lecţii de bază la şcolile auto, ca o demonstraţie a ce se poate întâmpla dacă se ignoră nişte reguli esenţiale de siguranţă rutieră. Un accident produs acum câteva zile în Chişinău se încadrează elocvent în această categorie.
Totul s-a produs pe strada Lunca Bâcului în Chişinău, pe un drum cu 3 benzi, pe unde circulă des şi camioane, întrucât drumul traversează zone industriale, fiind parte e centurii ocolitoare de la marginea Chişinăului.
Un VW Passat circula pe banda. 3-a, cea din stânga, şi tocmai ce devansase un camion de pe banda din mijloc, când i-a apărut brusc intenţia de a vira la dreapta, pentru a ieşi spre Calea Moşilor.
Din păcate, în această intenţie impulsivă a sa, a neglijat şi oglinda retrovizoare, şi regulamentul circulaţiei rutiere care prevede o altă bandă pentru a vira la dreapta, dar se pare că a uitat şi faptul că tocmai devansase acel camion de pe banda alăturată.
În rezultat, şoferul de camion l-a claxonat, a încercat să frâneze, dar n-a putut vehiculul într-o distanţă atât de scurtă şi Passat-ul a fost lovit din plin.
Din fericire, n-au existat oameni răniţi grav, dar o asemenea manevră neinspirată cu siguranţă ar trebui să servească drept lecţie. Până la urmă, în asemenea cazuri, când sesizezi că ai ratat o rampă, există soluţii mult mai simple de a merge până la următoarea ocazie de a întoarce în siguranţă şi a face cale întoarsă. Iar în acest caz, locul regulamentar de întoarce era la doar circa 200 metri depărtare.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Telegram / cx_md
0
1,686
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!