Un viitor SUV Volkswagen mai mare decât Touareg?
15 Ianuarie 2013, 22:08
Supriza pregătită de cei de la Volkswagen pentru Salonul Auto de la Detroit este conceptul CrossBlue – un vehicul de talia unui SUV, cu dimensiuni generoase şi şase locuri la bord. Să anunţe acesta un viitor model mai mare decât Touareg?

Ca şi dimensiuni avem un răspuns afirmativ – CrossBlue este cu aproape 20 cm mai lung decât actualul Volkswagen Touareg. Însă
producătorul german anunţă că a dezvoltat conceptul având în minte piaţa nord-americană, unul din puţinele locuri în lume unde automobilele de asemenea dimensiuni mai sunt căutate. În cazul în care ar ajunge în producţia de serie, un eventual SUV bazat pe CrossBlue ar avea deja 7 locuri la bord şi ar lupta cu cele mai mari SUV-uri pe piaţa americană.
Şi deoarece este un concept, îi şade bine să se arate în faţa publicului cu un sistem de propulsie inovativ, cum ar fi unul hibrid, de exemplu. CrossBlue debutează cu un sistem hibrid care combină un motor diesel TDI şi două electromotoare. Acelaşi concept de propulsie a fost prezent şi pe conceptul unui SUV VW mai compact, numit CrossCoupe, dezvăluit anul
trecut la Detroit, doar că acum lucrurile au devenit mult mai ambiţioase, întregul sistem de propulsie fiind capabil să ofere o putere cumulată de 306 CP, un cuplu maxim de 700 Nm şi un consum mixt oficial de doar... 2.1 litri/100 km! Cifra e valabilă pentru prima sută de kilometri, atunci când se utilizează şi energia stocată în baterii.

Şi mai impresionantă este aflarea faptului că un SUV de 5 metri lungime este conceput pe platforma tehnică a actualei generaţii Volkswagen Golf. Da, vorbim de proaspăta şi deja renumita platformă modulară MQB, iar
posibilitatea implementării ei pe un SUV de această talie, care pe deasupra mai e şi hibrid, ne demonstrează genialitatea şi polivalenţa ingineriei acesteia.
PiataAuto.mdIlie Toma
4
3,247
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (6)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 15 Ianuarie 2013 - 23:53
WAW... WAW... WAW... SOOPER DE TOT!!!
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 15 Ianuarie 2013 - 23:55
Si cine acolo zicea ca se vine cu linii rotunde in viitor...?
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 16 Ianuarie 2013 - 00:03
Chiar e minunat El si asa e imense Touareg-urile, dar daca acesta e mai mare atunci,jos palaria...iti cumperi casa dar nu maisna;) Dar e un concept,asa ca pin la realitate mai este un durm lung de parcurs:)
0
0
Mihail
Chişinău
la 16 Ianuarie 2013 - 15:37
hummerul de la VW :) bravo lor... VW tace si face ;) cu acest model credca va intra mai mult pe piata americana unde sta cam rau fiind dominata in prim plan de suvurile toyota ;)
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 16 Ianuarie 2013 - 16:02
Mihai: America si este tinta lor...
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 18 Ianuarie 2013 - 00:28
@Mihai

In primul rand ca sa intre mai mult pe piata americana peste Toyota trebuie sa demonstreze ca au calitatea si fiabilitatea unei Toyote.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!