Noul Mercedes-AMG GLE 63 Coupe – concurentul dinamic pentru BMW X6 M!
12 Ianuarie 2015, 16:29
Pe lângă premiera mondială a noului Mercedes-Benz GLE Coupe, la Salonul Auto de la Detroit a fost prezentată şi versiunea de top a acestuia - Mercedes-AMG GLE 63 Coupe!

Noul model arată foarte agresiv datorită prizelor de aer imense în care s-a adăpostit elementul aerodinamic, caracteristic modelelor din
Affalterbach, care face
aluzie la bolizii de
Formula 1.
Tabloul este finisat de jantele de 21 de inch şi de bara de protecţie spate, care dispune de un imens difuzor, înzestrat cu 4 ieşiri ai sistemului de eşapament.
Modelul GLE 63 Coupe va fi disponibil într-o versiune mai performantă, care se va numi S-Model, sau GLE 63 S Coupe (pe imagine). Aceasta vine cu elemente vopsite în negru lucios, cu jante de 22 de inch şi spoiler spate proeminent.
La interior ambele modele se disting prin inserţii din fibră de carbon, volan sport, scaune sport şi vitezometrul gradat până la 320 km/h – un „avans” pentru modelele atelierului de tuning BRABUS. În locul selectorului original al transmisiei AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC, amplasat pe tunelul central, noul GLE 63 Coupe este dotat cu un selector simplu de după volan, ca orice alt Mercedes-Benz de serie.

Sub capotă este instalat propulsorul V8 BiTurbo de 5.5 litri care dezvoltă 557 CP şi 700 Nm pe versiunea simplă şi 585 CP şi 760 Nm pe versiunea „S-Model” (GLE 63 S Coupe), ultimul fiind mai puternic cu 10 CP şi 10 Nm decât rivalul bavarez – BMW X6 M. Dacă versiunea simplă accelerează până la prima sută de kilometri în 4.3 secunde, atunci versiunea de top GLE 63 S Coupe este ceva mai rapidă – 4.2 secunde – exact acelaşi timp îl indică şi X6 M! Totuşi, viteza maximă pentru ambele versiuni din Affalterbach este limitată electronic la 250 km/h, în timp ce X6 M cu pachetul M Driver’s Package poate dezvolta o viteză de 280 Km/h… Ce aţi alege – noul model din Affalterbach sau modelul bavarez?
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,619
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!