Takata recheamă peste 35 milioane de automobile cu airbag-uri defectuoase!
5 Mai 2016, 09:11
Cel mai mare recall din istoria auto se dublează! Producătorul nipon de airbag-uri Takata, recheamă alte
35-40 milioane de automobile, după ce a iniţiat o campanie de rechemare care implica 28.8 milioane de automobile din cadru a 12 producători auto cu airbag-uri defectuoase vândute pe teritoriul SUA.
Dacă anterior problema consta în gazul utilizat la umflarea airbag-urilor care putea exploda şi răni sau chiar ucide conducătorul sau pasagerul din faţă cu bucăţi din metal care intră în componenţa airbag-ului, acum problema constă în agentul chimic de uscare care sporeşte şansele rupturii airbag-ului. Astfel, cei de la NTHSA (National Traffic Highway Safety Administration), care au detectat problema, îi obligă pe cei de la Takata să înceapă urgent procesul de rechemare care va dura până în decembrie 2019.

Problema anterioară legată de airbag-uri a cauzat rănirea a 100 de persoane, iar 10 persoane din SUA au decedat din cauza airbag-urilor defectuoase produse de către cei de la Takata şi instalate pe modele Honda.

Într-un an şi jumătate după semnalarea problemei Takata a reuşit să recheme doar 7.5 milioane de vehicule din cele 28.8 milioane afectate, în timp ce Toyota a hotâărât să recheme voluntar peste 1.5 milioane de automobile vândute în Europa în perioada anilor 2002-2006 cărora le-a fost schimbat gratuit modulul airbag-ului.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,129
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!