Siemens pregăteşte căile ferate din regiunea Copenhaga pentru trenuri conduse complet autonom, fără un mecanic de locomotivă

8 Mai 2024, 15:11
Redacţia PiataAuto.md
Siemens anunţă că a demarat un proiect amplu prin care a fost contractat să pregătească toate căile ferate din Copenhaga şi din jurul capitalei daneze pentru trenuri conduse complet autonom, care să nu mai aibă niciun mecanic de locomotivă în interior. Asemenea trenuri autonome operează în unele aeroporturi, între terminale, dar acolo ele au ghidaje suplimentare, inclusiv mecanice, prin adaptări ale căii ferate. Acum, însă, vorbim de căi ferate aproape obişnuite, care vor fi dotate cu senzori suplimentari, iar trenurile ar putea arăta similar cu cele actuale, însă nu vor avea pe nimeni în locomotivă să tragă de manivele.
Reţeaua de căi ferate S-Bahn din regiunea Copenhaga, cea care e inclusă în acest proiect, are 170 km distanţă totală. Siemens trebuie să instaleze senzori speciali de-a lungul acestor căi ferate, care să asigure o măsură de dublare a percepţiei de către trenuri a căii ferate şi mediului din jurul lor. Vor fi echipate special şi depourile de unde pornesc aceste trenuri, şi toate cele 88 de staţii, pentru ca trenurile să poate opri cu precizie milimetrică, respectând standarde de siguranţă şi redundanţă.
Siemens va asigura şi livrarea de echipament de condus autonom pentru 227 trenuri, din cele actuale şi viitoare, care vor fi proiectate din fabrică pentru asemenea capacităţi de condus autonom.
Deja în anul 2030 toate aceste căi ferate trebuie să fie echipate cu senzorii necesari şi tot atunci va demara prima rută de test cu trenuri autonome, între Kbenhavn Syd şi Hellerup.
Condusul autonom va fi răspândit pe tot mai multe rute, aceste noi trenuri fiind operate în paralele cu cele conduse uman până în 2038. Iar din 2038, întreaga reţea de trenuri va trece la condus complet autonom, cu locomotive fără vreun mecanic în interior.
În capitala Danemarcei, trenurile din reţeaua S-Bahn asigură transport pentru 350.000 oameni zilnic şi sunt o parte importantă a sistemului de transport din capitala daneză, permiţând acestor oameni să nu apeleze la maşini proprii pentru a se deplasa spre serviciu şi înapoi.
Trecerea la trenuri conduse autonom ar trebui să permită o mai uşoară adaptare a numărului de garnituri în reţea în funcţie de cerere, la o siguranţă dusă până la un absolut de 100% şi la o eficienţă mai mare în consumul de electricitate şi costurile operaţionale ale reţelei.
2
2,470
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!