Toyota va aduce două concepte noi la Tokyo

Cei de la Toyota extind gama conceptelor inteligente începută de Concept i, cu două noi adiţii – Concept i RIDE şi Concept i WALK.
Conceptul Toyota Concept i RIDE este un vehicul electric extrem de compact, cu o autonomie de 100-150 km, care are portiere de tip Gull Wing ce se deschid în sus. Această idee a fost utilizată pentru a facilita urcarea şi coborârea la interior a conducătorilor cu dizabilităţi, care vor putea mai uşor să se mute de pe scaunul cu rotile în scaunul de la interior, ce glisează aproape de marginea maşinii. Ulterior, scaunul glisează pe mijlocul habitaclului, iar scaunul cu rotile poate fi stocat în spate, datorită portierelor care mai joacă rol de macara.
Mai există şi un al doilea scaun pentru un pasager ocazional. Fiind orientat în direcţia conducătorilor cu dizabilităţi Concept i RIDE nu dispune de pedale şi volan ci de doar două leviere, amplasate la marginea cotierelor. Potrivit celor de la Toyota vehicule similare acestui concept ar putea fi utilizate în viitor printr-un sistem de car sharing de mai multe persoane, inclusiv de persoane în etate, care vor putea utiliza sistemul condusului autonom, pentru a se deplasa, vehiculul având nu doar pilot automat, dar şi inteligenţă artificială.
Iată că în astfel de vehicule vom circula în viitor… Mersul pe jos, se pare că va fi demodat. Deja acum sunt răspândite giroscuterele, iar Toyota propune ceva mai inedit şi cu mai multă stabilitate, datorită celor trei roţi. Noua Toyota Concept i WALK este destul de compactă pentru a încăpea pe trotuar şi poate fi controlată atât prin distribuirea greutăţii corporale, cât şi prin levierul de sus. Conceptul dispune de un ampatament variabil, ceea ce sporeşte stabilitatea odată cu creşterea vitezei şi reduce dimensiunile în timpul mersului lent. Noul Concept i WALK se poate roti pe loc, se poate conecta cu alte vehicule identice pentru a le urmări. Autonomia noului Concept i WALK variază între 10 şi 20 kilometri.
0
2,001
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!