(VIDEO) Un norvegian a condus 1.000 km un Fisker Ocean electric la -5 grade Celsius şi spune că modelul nu e atât de rău, dar consumul e foarte mare

26 Aprilie 2024, 14:49
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva luni, SUV-ul electric al celor de la Fisker, numit Ocean, a fost testat de un youtuber foarte popular, Marques Brownlee, care l-a numit drept cel cea mai rea maşină pe care a testat-o vreodată, indicând o mulţime de probleme ale acesteia, o mare parte din ele fiind legate de ergonomie negândită şi soft. După acel video şi după ce compania a încercat să găsească cine i-a oferit youtuber-ului maşina într-un mod nu tocmai demn, acţiunile acesteia s-au prăbuşit, iar ea început a căuta consilieri pentru a se pregăti de eventual faliment. A fost delistată şi de la bursă, iar acum Fisker încearcă să reziste convulsiv, oferind reduceri maxime la maşinile sale. Ei bine, un youtuber din Norvegia a testat acest SUV electric şi după 1000 km parcurşi la temperatură de aproximativ -5°C acesta declară că maşina nu este atât de rea.
În primul rând pentru că aceasta are o ţinută de drum relativ bună, şi un interior spaţios şi practic. SUV-ul are dimensiuni generoase, fiind şi lat, ceea ce îi oferă un avantaj de spaţiu interior peste aşteptările iniţiale. Acest fapt e valabil şi pentru portbagaj.
Dar maşina are totuşi multiple probleme de soft, de la latenta pronunţată a modului în care interacţionează sistemul multimedia, până la funcţionalităţi bizare şi uneori inexplicabile.
Spre exemplu, includerea fazei lungi, de drum, în blocurile optice e reflectată şi în imaginea de pe sistemul multimedia, doar că e nevoie de 0,8 secunde pentru ca acea schimbare de faze să fie aplicată şi pe display.
O altă problemă majoră în condiţiile de temperaturi negative ale Norvegiei este frigul din habitaclu, atunci când maşina e condusă într-un regim eficient. Deşi climatizarea are setată temperatura de 28°C, în maşină e sesizat frigul. Deci maşina prioritizează foarte mult eficienţa în consum, în detrimentul unui confort elementar din habitaclu, în asemenea condiţii de climă rece. Şi doar dacă ea e trecută într-un regim mai neglijent faţă de consum, temperatura din habitaclu începe să se apropie de un confort termic decent, dar nici aici nu excelează.
Iar toată această încurcătură cu regimurile de condus şi încălzirea în habitaclu în condiţii de climă rece, generează variaţii foarte mari în consum, deşi Fisker Ocean are o pompă de căldură. Deci efectiv maşina ajunge să consume peste 33-35 kWh/100 km, consum care e uriaş şi care e accentuat şi de lăţimea mare a părţii frontale, cu neglijenţă faţă de aerodinamică.
După 1.000 km parcurşi de youtuber-ul din Norvegia, Fisker Ocean a înregistrat o medie de 34,8 kWh/100 km. Un consum foarte mare deci.
Partea bună este că acest model a înregistrat repetat puteri mari de încărcare la staţii, de 170 kW, aşa cum promite fişa tehnică. Deci, pe anumite componente de propulsie electrică, modelul nu este atât de rău, concluzionează protagonistul din video. Dar totuşi, şi în acest video e cât se poate de clar că acest model electric are neajunsuri evidente, unele dintre ele chiar grave, mai ales în condiţii de climă nordică.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
13,011
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!