(VIDEO) Presa germană constată că producătorii chinezi nu doar că au maşini electrice mai avansate, dar au deja şi oficii de dezvoltare în Germania

27 Septembrie 2023, 20:03
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că presa şi industria auto din Germania s-a alertat în serios în faţa maşinilor chinezeşti electrice şi a producătorilor din China, care se fac tot mai simţi pe întregul continent, inclusiv în Germania. Presa tipărită, cea online, dar şi televiziunile explorează tot mai mult subiectul, după ce au rămas consternate acum câteva săptămâni de prezenţa masivă a producătorilor chinezi la salonul auto de la Munchen, iar acum cei de la Deutsche Welle au desemnat un jurnalist din China, angajat la divizia chinezească DW, să facă un reportaj în Munchen din prisma acestuia, cum vede el intrarea pe piaţă a producătorilor chinezi şi cum vede ei percepţia din partea publicului german.
Surpriză, germanii simpli nu sunt atât de sceptici faţă de aceste maşini electrice germane. Mult dintre ei recunosc că acestea au avansat mult, ba chiar spun că mult maşini hi-tech în ultimul timp vin din China, fapt care spune multe despre schimbarea percepţiei până şi în Germania.
Dacă acum un deceniu maşinile chinezeşti erau percepute drept produse inferioare, uneori chiar derizorii în design, soluţii inginereşti şi de echipare sau calitate, acum, cel puţin cele electrice care-şi fac intrarea pe piaţa din Germania, sunt analizate cu mult mai mare respect şi atenţie.
Şi în reportajul celor de la Deutsche Welle aceştia ajung să constate că foarte mulţi dintre producătorii care-şi fac acum intrarea pe piaţa din Germania au deja de 2-3 ani sau mai mult oficii de dezvoltare în Germania, angajând germani şi definitivând produsele pe gustul europenilor cu ajutorul acestora. Deci, pe neobservate totul s-a produs absolut civilizat, chiar sub nasul producătorilor germani, chiar în oraşele care sunt inima industriei lor auto.
Marea întrebare e dacă nu e prea târziu pentru producătorii auto din Germania să se trezească rapid din dormitarea confortabilă şi din dezvoltarea lentă pe care o adoptă ei în direcţia maşinilor electrice. Da, există modele electrice germane, dar aproape toate, tehnologic vorbind, au arhitecturi deja expirate, oarecum mediocre, şi sunt devansate de producători americani, coreeni, iar acum şi chinezi în număr mare.
Reportajul încearcă şi să explice cum s-a ajuns în asemenea situaţie, arătând care a fost politica de stat în China în ultimi 20 de ani, care a pus pas cu pas bazele unei industrii care să asigure întregul lanţ de producţie a tuturor componentelor necesare maşinilor electrice.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
133,702
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!