BYD lansează Fang Cheng Bao Super 3, prototipul unui offroader electric cu siluetă clasică, roată pe hayon şi dronă pentru cartografierea împrejurimilor

17 Aprilie 2024, 11:54
Redacţia PiataAuto.md
Producătorul chinez BYD mai deţine câteva mărci în portofoliul său, pe care le-a specializat pe segmente mai de nişă, dar toate sunt fie electrice, fie hibride. Spre exemplu, anul trecut s-au făcut remarcate modelele YangWang, SUV-ul U8 fiind cel care poate pluti pe apă şi întoarce pe loc ca un vehicul cu şenile, dar şi U9, un hypercar electric cu performanţe de Rimac Nevera. BYD mai are şi o altă marcă, numită Fang Cheng Bao, anunţată abia anul trecut, dar care are deja câteva modele dezvăluite, iar acum chinezii au prezentat public şi prototipul unui offroader electric interesant, care va ajunge în producţie pe parcursul acestui an.
E vorba de o creaţie numită Super 3, dar care va ajunge în producţie cu numele de Bao 3, urmând o nomenclatură similară celorlalte modele lansate în gamă. Offroader-ul e ceva mai compact, măsurând 4,7 metri lungime, şi vine cu o siluetă de offroader-e clasice, precum Land Cruiser, având şi roată fixată pe hayon, dar şi anvelope specializate de offroad.
Mai mult ca atât, cel puţin în forma sa actuală de prototip, acesta vine şi cu o dronă pe acoperiş, care poate decola în offroad pentru o cartografiere a terenului din faţă şi generarea unui traseu de offroad recomandat.
Chinezii spun că s-au inspirat de filmul „Războiul Stelelor” când au desenat acest offroader. Spre deosebire de modelul Bao 5, care are un sistem de propulsie plug-in hibrid, Bao 3 va fi un offroader electric.
Partea cea mai curioasă e că BYD estimează că viitorul offroader de serie, bazat pe acest model, va avea un preţ de pornire echivalent a circa 28.000 dolari. Oferind o siluetă de offroader atât de aventurier şi beneficiind cu siguranţă de tehnologia de propulsie şi baterii BYD, modelul ar putea fi un concurent complementar pentru Tesla Model Y, dar şi pentru cei atraşi de stilul lui Cybertruck, care nu pot cumpăra unul acolo unde modelul american nu e vândut.
Tot ieri, la un eveniment propriu, cei de la Fang Cheng Bao au dezvăluit şi modelele de serie pentru conceptele prezentate anterior, SUV-urile Bao 5 şi Bao 8, dar şi viitorul supercar Bao 9. Cifrele acestor modele indică paralela lor tehnică în gama YangWang, unde Bao 8 va fi derivat din YangWang U8, iar Bao 9 — din hypercar-ul YangWang 9.
1
2,181
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!