(VIDEO) Un camion cu platformă, surprins transportând un alt camion cu platformă, care avea un alt microbuz pe el în Chişinău

18 Aprilie 2024, 09:56
Redacţia PiataAuto.md
Se presupune că şoferii de camioane sunt profesionişti nu doar pentru că pot manevra mai bine volanul, dar au şi cunoştinţe avansate despre camionul lor, despre micile secrete şi standarde de siguranţă în transporturi, începând de la echilibrarea încărcăturilor până la securizarea lor şi maniera de a le dirija în trafic. Totuşi, din când în când apar exemple care spun de la o poştă că un incident e inevitabil să se întâmple.
Un camion cu platformă din Chişinău a fost surprins făcând un asemenea transport, care părea că se va ruina în construcţia sa la primul viraj sau prima groapă. Camionul galben cu platformă transporta un alt camion cu platformă, care nu avea roţile spate, dar le avea pe cele din faţă. Din acest motiv, acel camion alb cu platformă, era uşor înclinat spre spate.
Dar asta n-ar fi fost o problemă, dacă pe platforma camionetei albe nu mai era amplasat un alt microbuz negru, care apăsa şi mai mult pe partea din spate a platformei.
În rezultat, toată construcţia era atât de lăsată spre spate, încât camionul galben avea câţiva centimetri gardă la sol rămasă la posteriorul său, iar roţile faţă abia atingeau pământul.
Punctul în care se află roţile spate ale camionetei galbene, e la circa 4,7 metri lungime faţă de extremitate spate, iar majoritatea greutăţii e cu mult în spatele axei posterioare. Deci, despre siguranţă şi echilibrare nici nu poate fi vorba aici.
Până şi în simpla deplasare în trafic, pare că toată construcţia e pe cale să se năruire oricând.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
9,587
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!