Prima pagină  »  Ştiri  »  Active Brake Assist 2 pentru Mercedes-Benz Actros
19 IULIE 2010, 12:02
1,842
0
Active Brake Assist 2 pentru Mercedes-Benz Actros
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Mercedes-Benz introduce a doua generatie a tehnologiei Active Brake Assist pe camionul sau de mare tonaj – Actros. Daca pana in prezent sistemul Active Brake Assist scana partea frontala a vehicului si putea detecta alte vehicule care circulau cu o viteza mult mai mica, acum tehnologia a evoluat semnificativ si poate detecta atat obiecte in miscare, cat si stationare, pe o distanta de pana la 200 m in fata camionului, la o viteza de pana la 89 km/h.

Sistemul folosese un radar care sondeaza zona frontala a traseului si determina distanta dintre camionul pe care este instalat si un alt vehicul ce se deplaseaza in fata acestuia sau, eventual, stationeaza. De asemenea, sistemul determina si diferenta dintre propria viteza si cea a obiectului identificat, pentru a putea interveni. Initial, Active Brake Assist 2 anunta soferul despre pericolul survenit prin semnale sonore si un indicator in forma de triunghi rosu. Daca in scurt timp soferul nu intervine in corectia situatiei, camionul aplica franele, in incercarea de a stopa. Totusi, sistemul nu aplica forta deplina franelor, ci doar 50% din aceasta, oferind soferului spatiu de manevra pentru actiune de evitare a unui eventual impact.

Desi sistemul nu poate intotdeauna evita un accident, acesta ii poate cel putin reduce enorm consecintele. De la debutarea pe Actros a primei generatii Active Break Assist in 2006, peste 14,000 de camioane au fost deja echipate cu acest sistem de siguranta, si exista o multime de rapoarte ale soferilor vizavi de situatii in care, datorita acestui sistem, au fost evitate accidente rutiere.

De-a lungul timpului, pe camioanele Mercedes-Benz au debutat mai multe sisteme de siguranta, precum ABS, sistemul anti-derapaj, controlul electronic al sistemului de franare, frane cu presiune inalta, Lane Assistant (avertizare la schimbarea involuntara a benzilor), sistem anti-rasturnare si sistem de monitorizare a oboselii celui de la volan.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!