Volkswagen up! este maşina anului 2012 în lume
6 Aprilie 2012, 13:17
Salonul Auto de la New Work este
asociat şi cu premiul de „maşină a
anului în lume”, sau „World Car of the
Year”. Această distincţie este oferită în
fiecare an de către un juriu inter-
naţional din jurnalişti auto de top. În
acest an, câştigătorul a fost desemnat
de 64 de jurnalişti din 25 de ţări.
Volkswgaen up! a fost ales dintr-o listă iniţială de pretendenţi, formată din 34 de automobile din toată lumea, pentru ca ulterior să rămână doar 3 finalişti: BMW Seria 3, Porsche 911 şi Volkswagen up!.

Juriul a apreciat la modelul german inovaţia conceptului de automobil compact, practic şi agil, setările suspensiei, manevrabilitatea dar şi motoarele noi şi eficiente, de care beneficiază compacta Volkswagen. "Niciodată o maşină compactă nu a oferit o senzaţie atât de premium" - se spune în declaraţia juriului "Word Car of the Year".

În anii precedenţi, câştigători ai titlului “World Car of the Year” au fost Nissan Leaf (2011), Volkswagen Polo (2010), Volkswagen Golf (2009), Mazda 2 (2008), Lexus LS 460 (2007), BMW Seria 3 (2006) şi Audi A6 (2005).
PiataAuto.mdIlie Toma
2
2,519
COMENTARII (11)
G e o
Floreşti, Moldova
la 6 Aprilie 2012 - 16:02
Se observa bine ca este criza...masinile anului incep sa devina masinile econome...la anul cred ca os a fie maisile cu electromotare..
0
0
Petru Amihalachioaie
Chişinău
la 6 Aprilie 2012 - 18:51
GHITON, anul trecut acest titlu i-a revenit lui Nissan Leaf, iar acesta este propulsat de un motor electric. :)
0
0
constantin
Bălţi, Moldova
la 7 Aprilie 2012 - 12:02
Nu inteleg cum poate sa-ti placa ,,musca aceasta",ce gusturi mai au juriu.
0
0
Mihail
Chişinău
la 7 Aprilie 2012 - 13:55
constantin ia n ugrai we postii ;) ...masina ii de nota 10!.... si eu asa vre una :(
0
0
constantin
Bălţi, Moldova
la 8 Aprilie 2012 - 12:00
ce fel de prostie? cum we poate sa-ti placa masina asta?
ce gusturi we mai aveti?buburuz pe 4 roti.Fuuuuu
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 8 Aprilie 2012 - 15:46
Nici mie nu-mi plac taburetcile astea mici, dar stilul VW prezent pe UP arata destul de bine...
0
0
Mihail
Chişinău
la 9 Aprilie 2012 - 23:12
constantin ma gindeam nici sa nu raspund da marog.... tie iti trebu sa mai treci granitele Moldovei sati mai schimbi un pic cultura... sa intelegi ca masina e transport... nu metoda prin care sa te intreci cu vecinul...

eu mam gindit mult si am ajuns la cea mai buna concluzie(pentru mine) si in scurt timp 1-2 luni am de gind sami iau un smart fortwo ... si nu consider nimic esit din comun...
in Moldova dacas merge cu un smart fortwo ma gindesc ca risti sa maninci si batae... ca lumea din punct de vedere cultural e dusa rau... nu ma refer la toti... da nici no iau ca pe o insulta... ACESTIA SUNT MOLDOVENII DIN CARE FAC PARTE SI EU ;)... da marog ...

vadca esti din Balti si nestiind cum e la voi da ma gindesc ca totusi tu nu stii ce inseamna TRAFIC...
pe cind eu stiu destul de bine... unde cu o lohanca de 5 metri perzi 3 ori dimineatsa si 4 seara...
unde oamenii isi lasa Mercedesul de 60 mii de euro in parcare si foloseste transportul public pentru ca e imposibil sa supravietsuesti in asa conditii infernale ;)

>>>credema ca sunt orase cu nume grele in europa caracterizate de o civilizatie avanasata rau... si daca milioane de oameni din orasele respective doresc "buburuze" de acestia... parerile tali chiar nau valoare ;)
pentru ca sunt explicatiile la doar si poate...logice...

voi continuati sa va luati tankurile voastre de 5 metri lungime si 2 latime cu motoare care mai mult sug decit inping si traiti asa daca va place ...si sa shitsi sanatoshi :))
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 10 Aprilie 2012 - 16:05
Mihai: Sunt deaccord cu parerile tale, dar ambuteiajele din capitate sunt create de multitudinea de autovehicule care depaseste de vreo 4 ori maximum admisibil pentru care au fost proiectate strazile. A doua la mina este si migratia oamenilor catre capitala. La Balti poti sta in ambuteiaj doar in orele de virf daca s-ar fi defectat vre-un troli sau a avut lok vre-un accident rutier, in rest nu stam in "probka". Sa fiu sincer, as da si eu un 4mii de euro pe Smart si atunci nu voi sti ce inseamna pretul la combultibil... una doar ma deranjeaza: are doar 2 scaune si nu pot pune nici makar o geanta ce dimensiuni mijlocii.
0
0
constantin
Bălţi, Moldova
la 10 Aprilie 2012 - 17:20
Mihai
Nu stii absolut nimic de mine, nu am de gind sa-ti descriu biografia mea,vreau doar sa-ti spun ca activez ca medic in Chis., si merg zilnic prin "travic incarcat", pur si simplu m-am referit la aceea ca mie personal nu-mi plac genu asta de masini,parerea ta de moldoveni sa-ti tii pentru tine,si de cultura la fel ca e mai mare decit la o serie de "personalitati" de pe saitul dat care au proprietati de-a vorbi taraneste intelegi we?Iti place "gindac" de 2 metri pe 1.5 cumpara-ti unu si sa shii sanatos we:)))))
0
0
Mihail
Chişinău
la 11 Aprilie 2012 - 16:13
constantin asa a sa fac bratuha... fiecare cu gusturile lui...da eu nam incercat sati schimb mentalitetu! am vrut sati dau rapuns la inrebarea "Nu inteleg cum poate sa-ti placa ,,musca aceasta",ce gusturi mai au juriu" ... explicinduti ca fiecare om gindeste aparte... si are nevoii aparte...

tu te gindesti ca intrun Smart fortwo stai mai putin comod ca intrun Audi q7? te gresesti rau.... asa se gindeau si despre 500 da au ramas cu gura cascata cei care lau testat.... oricum eu apreciez gusturile tale...
spor la munca! si traiasca medicii si inginerii auto ;)

VB_1One din fericire voi avea la indemina aproape mereu o masina cu 5 locuri (voi face schimb)asa ca cind voi avea nevoie de spaziu nu va fi o problema ;)... si eu mam gindit la asta :)

ca altfel nu mam mai gindeam la fortwo ...
0
0
constantin
Bălţi, Moldova
la 11 Aprilie 2012 - 17:13
Mihai
ai dreptate fiecare cu gusturile sale.Ai grija de sanatate ca e mai scumpa decit toate,crede-ma stiu ce spun.:))))))
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!