Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Qoros 3 Hatch va debuta la Geneva. Vor reuşi chinezii să cucerească, în cele din urmă, Europa?

16 Ianuarie 2014 - 15:37
Ilie Toma
Qoros 3 Hatch va debuta la Geneva. Vor reuşi chinezii să cucerească, în cele din urmă, Europa?
Atenţia de care beneficiază în ultimul an cea mai nouă şi mai tupeistă marcă auto din China – Qoros – poate părea exagerată uneori. Mai ales că la şefia ei e unul din foştii angajaţi de top Volkswagen, obsedat parcă de ideea de a demonstra grupului german că poate fi constrâns pe piaţă chiar la el acasă, în Europa. Dar atunci când EuroNCAP l-a testat şi i-a acordat 5 stele acestui model chinez – pentru prima oară în istorie pentru un model provenit din China – lucrurile au devenit mult mai serioase. Iar acum chinezii se ambiţionează să demonstreze că nu se opresc aici şi anunţă lansarea celui de-al doilea model pentru Europa – Qoros 3 Hatch – care va concura cu mulţimea de hatchback-uri de segmentul mediu din Europa, printre care Golf, Focus, Astra sau 308.

Designul nu aduce nimic surprinzător şi se inspiră, în mare parte, din liniile dezvăluite acum un an la Salonul Auto de la Geneva de cei de la Qoros. Substratul tehnic este unul comun cu primul model lansat – Qoros 3 Sedan , având acelaşi ampatament, înălţime şi lăţime, în timp ce lungimea a fost redusă cu 177 mm. Clienţii europeni vor putea alege dintre un motor aspirat natural de 1.6 litri şi unul turboaspirat cu aceeaşi cilindree, iar la capitolul transmisii este oferită o cutie de viteze manuală cu 6 trepte şi una automată cu dublu ambreiaj.

Preţurile noului model nu au fost anunţate, dar, judecând după accentul pe tehnologii noi pe care îl pune interiorul său, modelul chinez mizează foarte mult pe un public mai tânăr şi mai curajos de a încerca noua „bomboană chineză”.

Ce spuneţi, cât de mult îi va îndulci ea pe europeni? Se va lăsa oare Europa cucerită, până la urmă, de modelele chineze?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (2 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter